• Agydaganat és sugárterápia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Uram!

        Korábbi kérdésemben szerepelt hogy a párom férfi és a kora 24...nem értem mért hiányolta ezeket az információkat, amikor benne van a kérdésben. "Na mindegy".

        Már vége vana  sugárkezelésnek, érdeklődtünk az idegsebésznél de nem mondott semmi konkrétumot a jövővel kapcsolatban azon kívűl, hogy 3 hónap mulva lesz egy Mr vizsgálat. Ezért szerettem volna ebben a sötétben több helyen tapogatózni.

        Mostanában hirtelen nyilalásokat érez a fejében. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől van, valamint olyan mintha az egyik szeme reggelente be lenne dagadva egy kicsit, vagyis kisebb, ennek mi lehet az oka.

        Kinőhet újra a haja?

        Köszönettel a válaszát: Zsozi

        WEBBeteg szakértő válasza a agydaganat témában

        Drága Zsozi!

        Most megint olyanokat kérdez, hogy én mondjam meg előre, hogy mi lesz három hónap múlva az MR-en.

        Megmondom: nem tudom.

        Az ependymoma nem kifejezetten rosszindulatú, csakhogy az ember agyából mindent azért nem lehet eltávolítani.

        Tehát az elhelyezkedése az életveszélyes, nem a szövettana. Nincsenek benne őrült módon szaporodó sejtek, de a helye rossz.

        Ha újra és újra operálni kellene, az a fentiekből következően nagyon nagy baj lenne, mert fontos idegrendszeri működések (pl. végtagokat mozgató ideg-központok, beszédközpont, látópálya, stb.) eshetnek áldozatul egy- egy műtétnek.

        Most a kezelések után az agyban lévő vizenyő (ödéma) és a lazább szövetek (pl. szemek körül) vizenyője szinte természetes. Ezeknek javulni kell.

        Kézcsók

         

         

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-12 10:39:13; Megválaszolva: 2010. március 12., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: