Agydaganat sugár, kemoterápia kezelésnél iható-e a Flavin7?

Agydaganat kombinált kezelésekor (sugárterápia és gyógyszeres kemoterápia együtt) a nap mely időpontjában kell bevenni a Temozolamide SUN kapszulát? A sugárkezelés 14 órakor történik. Hogyan célszerű hozzáilleszteni a kapszula és a hányingercsökkentő tabletta szedését, hogy a napi ötszöri (kis adagokban történő) étkezés optimálisan betartható legyen? Mely kiegészítők ajánlatosak, melyek tiltottak a 30 kombinált kezelés alatt (majd később utána a mono - "csak" kemoterápiás kezelés alatt) , és milyen adagolásban (Tvitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, gombák)? Használhatjuk-e a kezelés alatt pl. a Flavin 7 italokat? Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Tóth Judit válasza Agydaganat témában

Kedves Kérdező!

A sugárkezelés előtt 2 órával érdemes bevenni a kemoterápiás szert, előtte pedig 3-4 órán belül a hányingercsillapítót.

Nem javaslom egyik szert sem, sem a kezelés alatt, sem a kezelés után.

Pozitív hatását nem láttam, negatívat viszont igen.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. április 02., 10:00 ;Megválaszolva: 2016. április 03., 19:01
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Hisztológiai vizsgálat 2.
Kedves doktornő! A daganat mérete egy másik lapon volt sajnos, egyébként először 4x4 cm-t írtak. Az elváltozás körül ödéma volt egyébként....
Hisztológiai vizsgálat
Szép napot! Egy kis “nyugtatást” szeretnék kérni. Még április elején volt egy epilepszia rohamom, rohammentő majd kiderült hogy van egy jó...
Agydaganat hírtelen romlás
Kérdésem a következő: A feleségemnél kb másfél hónapja agydaganatot diagnosztizáltak, ezt követték különböző vizsgálatok, aztán bipszia, ami...
Melanomáról lehet szó?
Kislányom kórházban van, agydaganattal műtötték, az orvos szerint melanoma. A szövettani eredményre itt, Romániában 10 napig kell várni...Sok az...
Sugárkezelés megszakítása
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Nagybátyámnál rosszindulatú agydaganatot állapítottak meg, 2013. nyarán és augusztusban meg is műtötték. A műtét...