Érdeklődnék

Tisztelt doktornő, előző válaszát köszönöm, a sok feltett kérdésre a válaszom, hugyhólyag daganattal műtöttek urostoma műtét, előtte kaptam 5 alkalommal cisplatin 120mg és gemcitabine 1710mg kemot. A betegségem előtt is volt hideg kéz és láb érzésem, de most az állandó hidegrázás is társult hozzá ami nagyon zavaró. Sokszor a meleg lakásban is ellilul a kezem, míg a családom poloban van itthon és még pulóvert is veszek föl de így is hideg érzésem van. A kemo januártól áprilisig tartott, májusban műtét. Azóta nem kapok semmi gyógyszert, mert a kontrol ct és a szövtan jó volt. Ez normális állapot vagy valami másra utaló dolog. Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza ciszplatin, húgyhólyag daganat, műtét előtti kemoterápia, hidegérzés témában

Tisztelt Asszonyom!

Köszönöm a levelét, s az örömteli dolog, hogy a műtét után már nem kellett további kezelést kapnia. Értesítése alapján hideg érzése már a kemoterápia előtt is jelentkezett, mely esetleg a ciszplatin adásával még fokozódott. Ezt a gyógyszert viszont a daganatos betegsége miatt indokolt volt adni. Jelenleg csak az a teendő, amit előző levelemben is írtam: belgyógyászati – ezen belül, ha lehetséges angiológiai (érkeringéssel foglalkoznak) és ideggyógyászati vizsgálat. Ennek alapján az idegszálak működését elősegítő gyógyszerek és/vagy értágítók adása lehetséges. Természetesen, minél többet mozog, az szintén jót tesz a vérkeringésnek, s így panaszai is csökkenthetők.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. január 19., 11:30; Megválaszolva: 2021. január 21., 06:39
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Majmegnagyobbodas
Májmegnagyobbodás
Tisztelt Doktór Nő/ Úr. 72 éves 9 éve melanomán átesett , jelenleg panaszmentes nő ultrahang képe: hepar megnagyobbodott, jobb lebenye a bordaívet...
Most akkor jó vagy nem jó?
CT és MR eredmény elemzése