• Pajzsmirigy daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot doktornő/doktor úr segitséget szeretnék kérni az aspirációs citológia leletem kapcsán. Mikroszkópos leírás: Jobb lebeny: A kenetekben he festés után megnagyobbodott,de szabályos maggal rendelkező folliculus hámsejtekből felépülő sejtlemezek,sejtcsoportok láthatóak, melyek cytoplasmája széles,vacuolisalt,a mag világos,egyenletes chromatin eloszlású,helyenként azonban magbarázdák és intranuclearis cytoplasma zárványok is megjelennek,egy-egy apró nucleolus kíséretében. Papillaris struktúrák nem észlelhetőek. Bal oldali lebeny: A jobb oldallal lényegében megegyező cytologiai kép. Diagnózis/ Vélemény: Mind két oldali elváltozás papillaris carcinomának felel meg. Mindkét oldal TBS6 TSH 0,740 mIU/l Szabad T4 12,58pmol/l. Szabad T3 5,04pmol/l Makroszkópos leírás: A pajzsmirigy jobb lebenyében 15mm-es isoechogén és a bal lebenyben levő 7mm-es, meszeket tartalmazó echomentes göbből történt UH vezérelt vékonytű biopszia.A kérdésem az lenne,hogy átétes ez a pajzsmirigy ràk elöre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Ezt az aspiratios cytológia vizsgálat alapján nem lehet megmondani, mert erre ez nem alkalmas. Ezt a műtét során vett mintákból állapítják meg. A pajzsmirigy cc. azonban nem ad gyorsan áttétet szerencsére.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. augusztus 31., 17:02; Megválaszolva: 2019. szeptember 02., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.