ct eredmény

Tisztelt DR.Úr! ct eredményem a következő: Status post cholecystectomiam. A máj epe utak pancreas lép apró meszesedést tartalmaz mellékvesék vesék szabályosan ábrázolódnak. A retroperitoneum szabad. A hólyag mérsékelten telt fala egyenletesen enyhén megvastagodott bő4mm elmosott kontorú. A sigma fala egyenletesen megvastagodott a rectum resectált. A varrat alatt a rectum fala dorsalis túlsúllyal egyenletlenül kiszélesedett a 12mm et eléri. Praesacralisan átlagosan 10mm keskeny hegesedés jelent meg. A vagina és az uterus is dorsal felé vongált. A cervix a rectumtól nem különíthető el. Az ovariumok régiója nem tömeges. Kóros lgl ascites nem diff. Máshol vastagabb bélfsl nem mutatható ki. A csigolyákban tüdő basisokon met nem diff. A 2014novemberi ct felvételekhez képest nagyfokú progressio látszik. Vélemény: Lokális recidiva a rectumban. Praesacralis posttirrad? Fibrosis Postirradiatióscystitis és sigmoiditis? Vongált uterus. Mit jelentenek ezek mire számíthatok? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza CT témában

A leírás a daganat helyi újra megjelenését írja le (a korábbi sugárterápia jelei mellett) illetve azt, hogy a korábbi felvételekhez képest a folyamat kiterjedése nőtt. Mindenképp endoscopos vizsgálat illetve onkológiai kontroll szükséges.

Kérdés: 2016. január 27., 12:58; Megválaszolva: 2016. január 27., 15:25
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
ct-histológia
Mellkas ct illetve szövettan magyarázatát szeretném kérni, hogy mire számíthatok, hány százalék esélyem van a gyógyulásra, (esetleg átlagosan...
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?