• Cukor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A héten készült éhomi vérvételem nem referenciaértékbe eső eredményei: Alb/Glob 2 Glikált haem. A1C 8, 6% Koleszterin 4, 94. A glukóz 5, 12, azaz még normális, de a hba1c az interneten olvashatóak szerint magas. Eddig nem volt gondom a cukorral, de ez az érték utalhat-e cukorbetegségre? 35 éves, normál testalkatú nő vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        A HbA1C érték valóban magas, emiatt mindenképpen diabetesnek kellene nevezzük, de elsőként azt javasolnám, hogy még egy éhomi és terheléses vércukorvizsgálatot és szúrópróbaszerű vércukorvizsgálatokat is érdemes lenne elvégezni, mivel elképzelhető, hogy a HbA1C vizsgálat eredménye volt álpozitív. Amennyiben ott is magasabb értékeket mérnek (terhelés után magasabb, mint 11, 1 mmol/l), mindenképpen javasolt diabetológus felkeresése.

        Addig viszont semmi terápiás beavatkozás nem jön szóba, amíg nem tudjuk, mit is kezelünk.

         


        Kérdés: 2010-03-12 11:38:37; Megválaszolva: 2010. március 12., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: