• Inzulin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Igen mondta a doktor úr, hogy a mixtard 30-at kivonják a forgalomból, de én sajnos nem ismerek mást, hogy jó is legyen a kislánynak, és a doki is támogassa. Szegeden lakunk, és sajnos 1 ilyen orvos van akihez lehet menni, Újszegedre. Sajnos anyagilag maszek úton nem bírom álnni. Ő hozzá elég messziről járnak. Ön szerint egy másik inzulin azonnal kifejti a hatását? Vagy kell rá heteket várni?   A doktor úr szerint több idő kell míg ez beáll. Tudom nagyon sokminden befolyásolja a cukorértéket, na de 3 hónap nem lenne elég?   A kislányom iszik egy diaherba teát, nem tudom ismeri-e? Bp-ről hozatjuk fitoterapeutától, aki sokmindenben segít, pl. mikor beteg lett, homeopátiával segített. Természetesen ha kell, illetve tud ajánlani más szakorvost akkor átmegyünk hozzá.

        Üdvözlettel: Évi

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Anya!

        A helyzet az, hogy bár Szeged messze van Debrecenhez például, de Önöknek van a vonatra 90% kedvezményük, Önnek és a kislányának kicsit így olcsóbb az utazási lehetőség. Ha egy alkalommal el tudnának jönni, tudok Önöknek javaslatot adni, amivel a háziorvos már tud tovább segíteni és elegendő félévente (vagy évente....) kontrollra jönni. Az inzulin azonnal kifejti a hatását, de biztos kell néhány nap, amíg beáll a szervezet a régi-új inzulinra. Rákérdezni doktor úrnál hogy Humulin M3at vagy Insuman Comb 25%ot használhat-e, nem lehetetlen, legrosszabb esetben is elutasítja Önöket, ennél rosszabb nem történthet.

        A diabetes kezelésében pedig minden olyan szer segíthet, ami nem árt, de igazából sajnos csak az inzulin hat.

        Ha el tudnak Anyáék jönni, minden nap a Klinikán vagyok, telefonon a 52/411717/55828 melléken tudunk akár időpontot is egyeztetni.

        PS: Beutaló sem feltétlenül szükséges és a vizsgálat nem maszek, tehát TAJ kártyával ingyenes:-).

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-25 11:48:38; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: