• Inzulin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nekem van egy 6 éves kislányom, aki 2008.szeptemberében cukorbeteg lett.Ekkor mixtard 30-ra állították be, reggel és este kapott inzulint. 2009.decemberében felbontották az inzulinját, most re 4E actrapidot és 2, 5E inzulatardot kap. Délben 3E act. Este 2E actr. 21.ó. 5E inz. kap. Napi 150CH -ra van beállítva. Sajnos amióta felbontották magasak az értékei.Reggel van hogy 10-12 a vércukorja. Azóta voltunk többször is ellenörzésen, finomított az egységeken az orvos. Ennek ellenére is magasak az értékei. Voltak benne néha alacsonyak is, sőt voltak hypók is napközben is és éjszaka is. Sajnos a hypó után 4-5 napig borzasztó magas értékeket produkál.Kértem az orvost, hogy álljunk át másik /LANTUS/ inzulinra, mert szerintem ez nem jó. Azt mondta nem lehet 3 hónapig mert megbüntetik. Hát nem a gyerek egészsége a fontos? öN MIT GONDOL? Esetleg lehetne e a hasába azt akis szerkezetet, ami szükség esetén adagolja az inzulint? Köszönettel:Évi

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Anyuka!

        Engedje meg, hogy két részletben válaszoljak. Először is, nagy valószínűséggel azért "bontották" szét az inzulinját a kislányának, mert a NovoNordisc cég nem gyártja már az M30 inzulint. Mivel nagyon kevés inzulin igényel és időközben két cég is előállít kevert inzulint (30as keverést a Lilly, 15-25-50es keverést az Sanofi-Aventis), azt javasolnám, beszélje meg a diabetológus kollegával, hogy erre álljanak vissza, ha nem tud boldogulni vele, akkor kérem mondja meg hol laknak és megpróbálok más diabetológust javasolni Önöknek.

        A Lantussal kapcsolatban (annak ellenére, hogy jó inzulinnak tartom), azt tudom mondani, hogy 6 éves kor alatt (ami Önknél valószínű nemsokára eleve időszerű), csak szülői beleegyezéssel és akkor alkalmazható, ha más inzulin nem segít, ez az előírás. Ennek ennel ellenére én is azt gondolom, a gyermek egészsége az elsődleges és adnám, ha nem lenne más megoldás, még akkor is, ha az irodalomban az utóbbi időben vitát keltő eredmények láttak napvilágot a tumor fokozó hatásáról. 

        Összességében mégis azt javaslom, hogy a kevert inzulinokra álljanak vissza, azzal azt gondolom, még sokáig boldogulnának. Ha a 150 CH nem elegendő, akkor terméeszetsen azt is lehet emelni párhuzamosan.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 08:45:12; Megválaszolva: 2010. február 22., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: