• Bővebben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.-nő!

        Köszönöm a válaszát, megnyugtató volt számunkra! Most leírom bővebben az állapotát és remélem továbbra is ilyen megnyugtató lesz a válasza! 2009.03.17.-én kerültünk a korházba egy vizeletvizsgálat után, amiben cukrot találtak. A Danika állapota jó volt, nem utalt semmi a betegségre.Danika 5 éves, 114cm, 21kg tehát nem kövér testalkatú.Labor vizsg.:OGGT: vc:    0': 2, 9 mmol/l   30':9.3   60':14, 3     120':13, 2  

              inzulin szint: 0':<2mU/l,   30':9, 6mU/l,   60':16, 6mU/l   120':18, 7mU/l                             C-peptid    0':1.1 mg/ml                                                                                        WBC.17.54, SNEU:50.4, LUC%:2.6, SLYM:39.1, SMONO:3.8, SEO:3.5, SBASO:0.7, RBC:5.05, HGB:125, HCT:0.361, MCV:71.6, MCH:24.6, MCHC:340, RDWCV:13.0, PLT:478, MCV:7.1, WE:15, R:2.54, GLU:4.9, HGA1C%:6.7, CH:4.58, TG:1.90, LDL:2.49, HDLC:1.22, CN:3.7, KRE:46, EGFRS:61FELETT, HS:74.77, BI:6.2,   DIBI:NORM., GOT:25, GPT:18, GGT:18, NA:141, K:4.7, GLU:6.4, VFEH:NEG., AC1:NEG., VIME:0.2, VGLUE1:NEG., VGLUE3:4.613, VKRED:2.8, VKREE:3., VMAD:13.33,

         150g CH értékre van beállítva, és azt mondják, hogy azért kell az inzulin, hogy a maradék inzulinját megőrizzék minnél tovább. Azóta(2009.03.-óta 2x voltunk HGA1C% vizsgálaton, júniusban 4.7% volt, novemberben 5.7% volt. A nov.vérvizsgálaton 5 eltérés volt: Hematokrit:0, 348 l/l, MCV:74, 4 fl, MPV:7, 3 fl, Triglicerid:0, 7 mmol/l, HDL koleszterin:1, 17, mmol/l, Karbemid:3, 0 mmol/l, Kreatinin:33 qmol/l                                                                             
        Ezen értékek alapján is lehet MODY féle beteg? Meddig tartható meg ez állapot? Rendbe jöhet-e még valamilyen gyógynövény bevezetésével? Továbbra is azt javasolja-e a Dr.-nő, hogy a saját belátásom szerint cselekedjek?

        Köszönöm a válaszát előre is!!

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Anyuka!

        Továbbra is azt mondom, hogy az állapot  a MODY, igazából nem lehet megmondani, hogy meddig tartható az állapot, de a fiatal életkor és az alacsony testsúly és a nagy mozgásigény miatt azt gondolom, sokáig. AZ inzulinját nem hiszem, hogy ezzel a módszerrel meg lehet tartani, főleg azért nem, mert ebben a kórképben nem ez az elsődleges probléma, hanem legtöbbször a májsejtek működése miatt. Egyelőre rendszeres (3 havi) HbA1C kontrollt és azért az étkezésre való odafigyelést javaslom, de nem mindenáron nagyon megszorítással, ha tehát többet szeretne enni, adjon neki Anya nyugodtan több CHt.

         


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina

        Kérdés: 2010-02-11 09:42:18; Megválaszolva: 2010. február 11., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: