• Utazás gyerekkel vagy gyerek nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő / Doktor Úr, a párommal egy egyhetes nyaralást tervezünk a közeljövőben, a kisfiunk akkor lesz 23 hónapos. Nem tudjuk eldönteni, hogy itthon hagyjuk-e a nagyszülőkkel (idáig 2 éjszaka volt a maximum). Alapvetően nyitott és kiegyensúlyozott gyermek (orvos szerint is), és rendszeresen van a nagyszülőkkel (és másokkal is), általában nap közben, de havi rendszerességgel 1-1 éjszakára is. A következő hétvégén pedig 2 éjszakát tölt majd nélkülünk. Szerintünk átlagosan érzékeny, és fél-egy nap külön töltött idő után az újra találkozásra sokszor átmeneti elutasítással reagál. Kérdés, hogy itthagyhatjuk-e nyugodt lelkiismerettel a nagyszülőkkel, vagy várjunk egy ilyen úttal, amíg nagyobb lesz. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel,

        Léder Rózsa válasza a utazás témában

        Kedves Édesapa! Amennyiben megoldható, inkább vigyék magukkal kisfiúkat. Ha a nyaralás körülményei. kisgyermek számára nem megfelelőek, akkor a későbbre halasztást javasolom. Ebben az életkorban a gyerekek még nem képesek az időintervallum érzékelésére. A „csak egy-két nap" az ö számukra végtelennek tűnik, bármilyen szerető környezet veszi is körül őket. Ahogy Önök is tapasztalták, nem a nagyszülőkkel nem szeret együtt leni, hanem a szülő jelenlétének hiánya kelt benne elbizonytalanodást. Azt gondolom, jelenleg nem lenne annyira felhőtlen a nyaralásuk. Minden jót kívánva: Léder Rózsa


        Léder Rózsa
        Szakpszichológus Itt kérdezhet

         Léder Rózsa
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 12., 23:32; Megválaszolva: 2012. március 15., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Orvos szakértő! Van egy 4 hetes kislányom! Szoptatni nem tudtam csak potolva tapszerrel, el is apadt a tej! Milumil HA starrtal kezdtuk táplálni! Nagyon mohón szívta a cumisuveget, ezért fuldoklott es felrenyelt, bukott meg orakkal az...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés