Condyloma gondok?

Tisztelt doktornő! Több mint egy éve condylomát észleltem, tipizálás nem volt, a nőgyógyász rögtön condyline ecsetelőt írt fel, ez egy hosszadalmas kúra után hatásosnak is bizonyult. 3-4 hónapja tünetmentes vagyok. Ez azt jelenti, hogy nincsen már ilyen betegségem? Kell a kiújulás miatt aggódnom? A rákszűrés eredménye negatív lett, de közölték velem, hogy ez a condylomát nem mutatja ki. Egy HPV teszt, vagy tipizálás, valami ki tudja mutatni a lappangó vírust? Megfertőzhetem a jelenlegi párom? Szexuális aktus még nem volt köztünk, mert nem akarom megfertőzni őt. Ha tünetmentes vagyok akkor az óvszer elegendő védekezés? Elnézést a sok kérdésért, de a nőgyógyászom nem adott túl sok információt. Egyáltalán el tud végleg tűnni a szervezetből a vírus, vagy örökre ezzel a tufattal, és félelemben kell élni, hogy kiújulhat és akkor fertőzhetek? köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

A tünetmentesség nem jelenti 100%-ban, hogy teljesen elmúlt a fertőzés, ezért még óvszer használatát javaslom. HPV tesztet nem javaslok, mert valószínűleg negatív lesz. Az immunrendszer le tudja győzni a vírust, ezért végleges gyógyulás várható.

Kérdés: 2015. november 19., 18:25; Megválaszolva: 2015. november 27., 10:21
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Milyen szemölcs van a fitymámon?
Tisztelt Doktornő! A csatolt képen szereplő szemölcsöt a találtam a fitymámon. Nem tudom eldönteni, hogy ez HPV szemölcs e. Többször kezeltem...
Apró dudorok
Kedves Doktornő! Kb 3-4 hónapja apró dudorok,mintha kicsi szemölcsök jelentek volna meg a bal belső combomnál alul a herezacskómon. A masik oldalt...
Szemölcs a hímvesszőn
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A péniszemen nemrég kisebb szemölcsök jelentek meg, egész pontosan 3 db (nagyjából 2-3 mm) , minden előzmény...
Mi lehet a végbél nyílásomnál?
Üdvözlöm! Egy hónapja kezdődött. Azt vettem észre, hogy feszül a végbél nyílásnál és vécézés után fáj és viszket. Kentem reparon...
Hpv gyereknél mit okozhat?
Kedves Doktor nő/úr! Sajnos hpv-t diagnosztizáltak nálam 2017 márciusban, bár valószínűleg évek óta megvan a fertőzés, mert 2015 óta csak a...