• Basalioma kezelése, remény a felépülésre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy egy kedves ismerősömnek-aki egy 67 éves férfi-egy borotválkozási hegből basalioma keletkezett az arcán.Elment az orvoshoz vele, aki egyből műtétet ajánlott neki.Ő azonban nem ment bele.Nagyon el van keseredve mert sajnos cista is van a fejében amitől eléggé le van gyengülve.Ezúton szertném Önt megkérni amennyiben mód van rá, hogy világosítson fel a lehetséges eltávolításról, illetve kockázatairól.Nagyon remélem ezután az illetékes személy is megnyugszik és minnél előbb hozzájárul az eltávolításhoz.(szerintem a lehető legrosszabb dolog a várakozás)Előre is köszönöm a válaszát, ami nagyon nagy segítség lenne. Köszönettel: Zihoufné

        Dr. Csuth Ágnes válasza a basalioma témában

        KEdves Kérdező! A basalioma nagyon agresszíven nő helyileg, bár áttétet nagyon-nagyon ritkán ad, de helyileg roncsolja a porcot és a csontot is, ezért mielőbbi eltávolítás javasolt. A műtéti beavatkozás típusa a mérettől és az elhelyezkedéstől is függ, általában helyi érzéstelenítésben kis kimetszés történik, mely jól gyógyul, hisz az arc sebei jól gyógyulnak. Kockázat a vérzés, a fertőzés, a hegszétválás szokott lenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 17., 08:00; Megválaszolva: 2012. március 19., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: