• Gyulladt bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám a következő: 24 éves vagyok és könnyen kipirosodik a bőröm. Akár a fűtött lakásban, egy forró fürdőtől, hideg-meleg váltakozására. Ilyenkor nagyon ég, több vörös folt látszik, majd az egész arcom piros. Másnapra aztán csillapodik, de még akkor is rózsaszínes és ha nem kenem valamivel, akkor kezdődik előlröl. Tavaly télen jelentkezett először a probléma, aztán nyáron nem emlékszem, hogy lett volna ilyen gondom, de most ősszel/télen újra előjött. Korábban babakrémmel kentem, de nem használt. Akármit nem merek rákenni, mert amúgy is érzékeny a bőröm, mindentől csíp. Aztán a kozmetikusom adott csipkebogyó habkrémet, amivel általában sikerül megnyugtatni az arcbőrömet. Olvastam a rosaceáról, lehet, hogy arról van szó? Mellékeltem képet, hogy pontosabban láthassa a problémát. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Anikó

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a érzékeny bőr témában

        Tisztelt Kérdező! Lehet a rosacea egy nagyon kezdeti stádiuma, ami csak alkalmanként jelentkező kipirosodással jelentkezik, ezt a szabad szemmel alig látható értágulatok okozzák és alkati(esetleg a szülőknek hasonló a bőre?). Mivel általában télen jelentkezik lehet egyszerűen bőrszárazság okozta irritatio is a pirosság oka. Látatlanban nehéz pontos diagnózist felállítani. Bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok, addig meg megfelelő hidratálást pl. Eucerin anti-redness éjszakai krém, La- Roche Toleriana ultra(kifejezetten érzékeny bőrre).


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 17., 11:53; Megválaszolva: 2011. december 20., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés