Lehet RA is? Raynaud vagy valami más?

Tisztelt Doktornő! Én vagyok az a 19 éves esztergomi diáklány, aki már írt Önnek, és azt válaszolta vissza, hogy raynaudos lehetek.. Most viszont képeket is küldök a Doktornőnek, hátha többet tud belőle. Remélem a képeket fel tudtam tölteni.Vannak furcsa tünetek az ujjaimon, amivel azok az orvosok, akiknél eddig jártunk, egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. Úgy érzem, hogy ezek a tünetek lennének a kulcs a betegséghez, de mintha pont ezzel nem foglalkozna mindenki, hanem minden mással. 2010 Kb október-novemberben fedeztem fel az ujjbegyeimen, hogy apró, pontszerű gyulladások lesznek rajta. Mára már kívőlről fújom az egész folyamatot, mert már annyi van és volt. Ezek olyanok, mintha egy tű megszúrta volna az ujjam, és ha hozzáérek, szúró fájalmat érzek. Tehát mintha ott szúrna valami. Olyan, mintha csomók lennének, néha viszketnek. Ettől bedagad az ujjam. Azt veszem észre, mintha a kisujjam hajlana el, mintha deformálódna. Eddigi vizsgálatok alapján raynaud szindrómát állapítottak meg, jelenleg úgy néz ki, hogy elsődleges. Az tény, hogy mindig is hidegek voltak a kezeim, és valóban, 60-70%ban be vannak szűkülve a hajszálerek az ujjaimban, de az erre a betegségre jellemző elszíneződés nem olyan, mint a rendes raynaudosoknál. Pl nem fehérednek el az ujjaim, és amikor hideg a kezem, akkor nem lila. A Honvéd kórházba járunk egyébként. A belgyógyászaton mondtak már vasculitist is, de egy budapesti akupunktúrás doktornő pedig ránézett a kezemre és ezt a betegséget mondta: rheumatoid arthritis. Hát egyik,, jobb" mint a másik.: ( Mellékletnek küldtem néhány képet is. Kérem, adjon tanácsot, vagy ha tud ilyesmi betegségről, akkor írjon nekem, mert a szüleim és én is már teljesen tanácstalanok vagyunk. Köszönettel: Fazekas Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza raynaud témában

Kedves Szilvia!

Ahogyan leírja most részletesen a tüneteket, valóban inkább vasculitis merül fel bennem is, emellett lehet, hogy Raynaud syndroma is fennáll. Nem tudom, hogy készültek-e részletes immunszerológiai vizsgálatok, az alap ENA panel, antifoszfolipid antitest, cryoglobulin, komplementszintek. A képet sajnos nem kaptam meg, de ha e-mailen megpróbálja átküldeni nekem, akkor megnézem. Ha nem tud eljönni Debrecenbe, akkor érdemes lenne Pesten egy immunológust felkeresni. Tudom ajánlani az ORFI-ban dr. Bazsó Annát, vagy dr. Kiss Emese tanárnőt.

Kérdés: 2011. február 27., 18:02; Megválaszolva: 2011. március 02., 08:32
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás