• Egyszerre lehet szedni gyógyszert és gyógynövényes teát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kisfiam 5 éves, most derült ki, hogy allergiás a házi porra, macskaszőrre, parlagfűre. Kaptunk Gyógyszereket, pontosabban:Cetirizin-ep 10mg, Nasonex orrspray-t. Közben egy ismerősünk ajánlotta, a lándzsás útifű teát, amit egy éven át minden nap 2dl fogyasztása ajánlott, és megfog szűnni az allergiás panasz. Az a kérdésem, hogy adjam továbbra is a gyógyszereket , miközben issza a teát? Nem szeretnék még nagyobb bajt. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Anyuka! A lándzsás útifű tea biztosan nem fogja elmulasztani kisfia allergiáját, sőt inkább ronthatja a gyomnövényekre jelentkező reakciókat. Teljesen értelmetlen dolog ezzel itatni a gyereket. A Cetirizinből 5 évesnek napi 5 mg (fél tabletta) a megfelelő adag, amit este vegyen be, mert erősen álmosíthat másnap, a Nasonex orrsprayt reggel, napi 1x fújják be. Immunterápiával megfelelően képzett szakembernél próbálkozhatnak hosszú távon, de ez nem azonos a teaivással! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 06., 12:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés