• Orrcsepp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő lenne: 26 éves vagyok,10 éve szenvedek az allergiától,nem tudom pontosan mire vagyok allergiás (természetesen voltam vizsgálaton),szedtem már claritint, aerust, most pedig az allegrát szedem! Egyiknek sem volt igazából semmilyen hatása,legalábbis az orrdugulásra! Ami a legrosszabb, hogy 10 éve használom a novorin orrcseppet, amiről nem tudok leszokni már, mert állandóan eldugul az orrom és megfájdul a fejem :( ! Ma 5. napja, hogy nem érzek illatokat, sem ízeket, (előfordult már máskor is) náthás is vagyok, de félek, hogy nem amiatt van és attól, hogy ez így marad!!! Mondták már azt is, hogy orrsövény ferdülésem van, de én nem igazán szeretném megműttetni, mert állítólag fájdalmas és egy idő után ugyanolyan lesz ! Kérem adjon tanácsot, leginkább ahhoz,hogy tudnék leszokni az orrcseppről! Hamarosan párommal gyereket is szeretnénk és gondolom,akkor nem használhatom! Köszönettel: Hajni

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Hajni!

        Sajnos az említett orrcsepp egy olyan nyálkahártya lohasztó készítmény, amely (és még számos hozzá hasonló többféle recept nélkül kapható készítmény) függőséget okozhat.Aki használja, egy idő után nem képes nélküle létezni és egyre többet is alkalmaz belőle. Nem alkalmas allergiás tünetek kezelésére egyébként sem. Mindössze néhány napig lenne szabad használni közönséges nátha esetén, a pangásos orrdugulás enyhítésére. Leszokni csak úgy lehet róla, ha gyógyszerész segítségét kéri és  fokozatosan egyre hígabban használja. Így néhány hét alatt le tudja építeni. Lassan majd visszaépül az általa elsorvasztott orrnyálkahártyája és újra érez majd szagokat is. Allergiás tünetei miatt pedig keressen fel allergológus szakorvost ismételten. Feltehetően beltéri allergén áll a tünetei hátterében, ami azonban kinyomozható és nagyjából el is kerülhető.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-08 11:37:06; Megválaszolva: 2010. június 08., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés