KLIOGEST filmtabletta (28x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A KLIOGEST ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Kliogest folyamatos-kombinált hormonpótló kezelésre szolgáló gyógyszer, amit megszakítás nélkül, naponta egyszer kell szedni. A Kliogest azoknak a posztmenopauzában (változókorban) levő nőknek való, akiknél az utolsó menstruáció óta legalább 1 év telt el.

A tabletták 2 hormont tartalmaznak: 2 mg ösztradiolt (egy ösztrogént, ami azonos azzal, amit a petefészek termel) és a 1 mg noretiszteron-acetátot (egy progesztagént, ami a szervezet saját progeszteron hormonjához hasonló módon hat).

A Kliogest javallatai

- Az ösztrogénszint csökkenésekor és a menstruáció megszűnésekor (menopauza/klimax idején) kialakuló kellemetlen tünetek, mint a hőhullámok, az éjszakai izzadás és a hüvelyszárazság enyhítésére.

- Az oszteoporózis (csontvesztés) megelőzésére a menopauzán már túllévő nőknek, ha fokozott a későbbi csonttörések veszélye, és ha más gyógyszereket nem szedhetnek erre a célra.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Novo Nordisk A/S

Hatóanyag: norethisterone acetate
estradiol

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Kliogest azoknak a nőknek rendelhető, akiknek a méhét nem távolították el, és a menstruációjuk több mint egy éve szűnt meg.

65 évesnél idősebb nők kezelésével kapcsolatosan csak kevés tapasztalat áll rendelkezésre.

2. TUDNIVALÓK A KLIOGEST FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Orvosi vizsgálatok

Mielőtt elkezdené szedni a Kliogest filmtablettát, orvosa tájékoztatni fogja a kezelés kockázatairól és előnyeiről (lásd még a 4. pontban "A kombinált hormonpótló kezelés egyéb mellékhatásai" részt). A hormonpótló kezelés megkezdése előtt és később a kezelés alatt rendszeres időközönként, a kezelőorvosa értékeli majd, hogy a Kliogest a megfelelő kezelés-e Önnek. Orvosa, általános egészségi állapota figyelembevételével meg fogja mondani, hogy milyen gyakran kell rendszeres orvosi vizsgálatokra járnia.

Amennyiben közeli hozzátartozója (édesanyja, lánytestvére, anyai vagy apai nagymamája) súlyos betegségben pl. vérrögök képződésével járó betegségben vagy emlőrákban szenvedett Önnél fokozott lehet a betegség kialakulásának a kockázata.. Emiatt mindig mondja meg orvosának, ha bármelyik közeli hozzátartozója súlyosan megbetegszik, és azt is meg kell mondania, ha esetleg bármilyen változást észlel az emlőjében.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek norethisterone acetate;estradiol hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS