FEMODEN bevont tabletta (1x21) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A FEMODEN BEVONT TABLETTA ÉS milyen betegségek esetén ALKALMAZHATÓ?

A Femoden kombinált orális fogamzásgátló ("kombinált készítmény"). Minden bevont tabletta kétféle női nemi hormont gesztodént (progesztint) és etinlösztradiolt (ösztrogént) tartalmaz kis mennyiségben.

Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Femoden-t alacsony dózisú orális fogamzásgátlónak tekintik. Tekintve, hogy a csomagban található bevont tabletták hatóanyagai, sőt azok adagja is azonos, a Femoden monofázisos kombinált orális fogamzásgátló.

Nem kívánt terhesség megelőzésére alkalmazható.

Az orális fogamzásgátlók a születésszabályozás rendkívül hatékony eszközei. A pontosan az előírásoknak megfelelően (kihagyások nélkül) szedett gyógyszer csaknem teljes védelmet nyújt a nem kívánt terhességgel szemben.

2. TUDNIVALÓK A FEMODEN BEVONT TABLETTA szedése ELŐTT

Ne szedje a Femoden bevont tablettát

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Bayer Pharma AG

Hatóanyag: ethinylestradiol
gestodene

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Ha a következőkben felsorolt betegségek valamelyikében szenved, ne szedjen kombinált fogamzásgátlót. Kérje orvosa tanácsát, mielőtt elkezdené szedni a Femoden bevont tablettát. Elképzelhető ugyanis, hogy más típusú készítményt rendel, vagy egészen más jellegű (nem-hormonális) fogamzásgátló eljárást javasol Önnek. A következő esetekben szükséges az előbbi figyelmeztetést megfogadnia:

- Ha keringési betegségben szenved, vagy korábban volt ilyen betegsége, elsősorban trombózisa. Trombózisban a vér kórosan fokozott alvadékonysága miatt vérrögök keletkeznek a végtagok ereiben (mélyvénás trombózis), a tüdő érrendszerében (tüdőembólia), a koszorúerekben (szívroham), vagy más szervek érrendszerében (lásd még "A Femoden és a trombózis veszélye" című szakaszban).

- Ha agyi történése (sztrók-ja) van vagy volt (vérrögképződés vagy agyi ér elpattanása okozhatja).

- Ha fenyegető szívroham közeledtét jelző panaszokat észlel (pl. nyakba sugárzó, szorító jellegű mellkasi fájdalmat), vagy korábban kezelték ilyen jellegű panaszok miatt; netán szélütés gyanújával (pl. múló jellegű agyi vérkeringési zavar (ún. TIA) miatt).

- Ha volt olyan migrénje, amelyet látászavarok, beszédképtelenség, gyengeség vagy a test bármely részén észlelt zsibbadás kísért.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek ethinylestradiol;gestodene hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Fogamzásgátlók kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség