Viselkedés téma

Gyermeket nem magunknak szülünk

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos

Arra mindenki viszonylag hamar rájön, hogy hiába a sok szakirodalom, könyvből nem lehet gyereket nevelni. Minél több előfeltevéssel indulunk, annál nagyobb csalódások érnek. A nevelés alapelvei I.

Egyszer fent, egyszer lent - avagy hogyan határozza meg hangulatunk a mindennapokat

Dr. Zsuga Judit - Emberi Erőforrások Minisztériuma

Mindennapjaink megélését és viselkedésünket alapjaiban szövi át a hangulatunk. Természetes jelenség, hogy amit az egyik nap vállrándítással intézünk el, azt egy másikon ingerülten vehetjük tudomásul.

Nem néz rám a babám - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Kislányom 3 nap múlva lesz 8 hetes. Az aggaszt, hogy bár tárgyakat már rövid ideig nézeget, követ is a tekintetével, az arcunkba, szemünkbe alig néz. Mosolyogni is csak álmában szokott. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A magatartástudomány szerepe

MTI-Press

Globális kihívások, globális megoldások - rövid tömörséggel így lehetne összefoglalni a közelmúltban Budapesten megtartott Magatartástudományi Világkongresszus üzenetét.

Elkényeztetett-e az ön gyermeke?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Valószínűleg minden szülő hallotta már az "Elkényeztetitek ezt a gyereket!" című mondatot. Tulajdonképpen mit is takar az elkényeztetett gyerek fogalma? Honnan tudhatjuk, hogy a miénk az-e, illetve hogyan kerülhető el, hogy az legyen?

Mit befolyásol az emberi testszag? - Kutatás

MTI

Martin Wiesmann, a müncheni egyetem neuroradiológusa a Die Welt című német lapnak (www.welt.de) elmondta, hogy a mesterséges szagokkal ellentétben a szervezet által kibocsátott illatanyagok rögzített viselkedési programokat indítanak be.

Hogyan befolyásolja a nők vieselkedését a tesztoszteronszint?

MTI

Kevésbé idegenkednek a kockázatvállalástól, s e tekintetben a férfiakhoz hasonlóan viselkednek azok a nők, akiknek szervezetében több tesztoszteron hormon van - állapították meg amerikai kutatók.

Mi lehet a baja?

Orvos valaszol - Dr. Vas Felícia Emese

Jónapot! 18hónapos ikreim (vegyespáros) egyik napról a másikra heteket töltöttek ébren, egész nap visítanak, ordítanak.. Az elején azt hittem hogy ez csak hiszti, de ez nem múlik hetek óta. Egész álló nap visítanak mintha valami fájna, vagy mint

Forduljunk-e orvoshoz?

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Tisztelt doktornő/úr! Egy 3, 5 éves fiú gyermekről szertnék tanácsot kérni, akinek számomra furcsa a viselkedése. Koraszülött baba ként jött a világra 7 hónapos korában. Minden rendben volt egészségét tekintve. Ami felkeltette a figyelmem az, hog

KÉRDÉS

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Tisztelt Szakértők! Kislányom most 2 hetes. A 39. hétre született, 3460 grammal és 51 cm-rel császármetszéssel, mert farfekvéses volt. Amiatt írok, mert azt vettük észre, hogy nagyon sokat bambul a semmibe és ez elég aggasztó. A másik véglet, hogy