Baj-e, ha a bátyám nem bökdösheti a köldökömet?

Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Egy problémával fordulok Önhöz. 40 éves vagyok, van egy 49 éves bátyám. Nekem kellemetlen érzés, ha valaki az ujjával bökdösi, ingerli a köldökömet. Sajnos a bátyám időnként szokott ezzel szórakozni. Lehet, hogy ez az én személyes meglátásom, de ez számomra egy szexuálisan sértő, szeméremsértő cselekmény, vagy undorkeltést okozó könnyű testi sértés. Annyira undorodom már attól is, ami bármennyire emlékeztet erre az érzésre, hogy pl. amikor lefekszem aludni, a takaró, a pizsamám ahogy a hasamra nehezedik, már az irritál, és sokszor ezért felhajtom a takarómat, és még a köldököm fölött semmit sem hagyok, még a pizsamát sem. De már a levegő, szellő súlya is ezt a kellemetlen érzést okozza nekem, vagyis úgy, hogy gyakorlatilag semmi sem ér hozzá. A bátyámnak szóvá tettem ezeket a fizikai érintéseit. A bátyámnak állt feljebb, hogy én embernek nevezem magam, egy állat vagyok, nem lehet megérinteni, kezeltessem magam szakemberrel. Ez már az én pszichotikus undorom ettől, vagy reális a kifogásom? Még névtelen e-mail-en a rendőrségtől is megkérdeztem, hogy szexuális szabálysértés vagy bűncselekmény-e ez szerintük, a válaszukat még várom egyelőre. Mit tud nekem ehhez mondani? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Nagy István

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza testvér viselkedése témában

Tisztelt Kérdező,

Joggal vájja el a testvérétől, hogy ne érintse Önt olyan módon, ami kellemetlen. Emellett a túlzó reakció felvetheti, hogy érdemes szakemberhez fordulnia és személyesen kikérni a véleményét.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. április 20., 11:27; Megválaszolva: 2021. április 21., 14:47
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat