Mit tanácsol?

Tisztelt doktornő/úr! 6 éves gyerekről lenne szó. 31 hétre született. Nem kúszott, nem mászott, egészséges. A probléma a következő. Semmit nem játszik egyedül. Csak tv-t néz és telefonozik, ha a felnőtt engedi. Ha a felnőtt mondja, hogy gyere homokozzunk akkor nagyon lelkes és jön. Kb 5 perc közös játék, aztán mindenért morog, csapkod. Pl. Nekem nem sikerül a vár, nekem az a lapát kell, te ott ülsz, ahol én akartam, te rakd a homokot az én formámba (kezében tartja a formát) . Nagyon dühítő. Minden közös játék vitatkozásba megy át, mindig irányít, hogy neki kelljen a legkevesebbet az adott játékkal foglalkoznia. 13 kg túlsúlya van. Ha éhes nagyon veszekszik és csúnyán beszél. Az óvodában sokszor megverik, de visszaüt megvédi magát. Okot nem tudok. (de azt igen, hogy nem jó vele játszani a sok parancsolgatás miatt) Gondolom a gyerekek ezt nem nézik el, nem úgy mint a felnőttek. Nagyon akaratos, amit a fejébe vesz, azt egyfolytában mondja, ezt úgy értem, hogy kitalálja, hogy ő megy xy helyre, tegnap 6 órán keresztül mondogatta, hogy megy. Nagyon türelmetlen, mindent amit lát kérdez pl. Locsolok, oda jön... mit csinálsz? Te mire gondolsz? Locsolsz. Számtalan ilyen eset van. Számok nagyon érdeklik. A rajza mindig ugyanaz, egy kör szem, száj (vízszintes száj) fül helyén kar és 2 láb. Hol kisebb, hol nagyobb alakban. A teret néha kitölti firkával, néha nem. Különböző mese figura neveket ad a rajznak, de nincs alaki különbség. En nem az anyukája vagyok, de közeli rokon. Anyuka 2 hónapja kórházban van 2-dik babát szült. Gyerek velem van. Nagyon szeret, nagyon elvan anyukája nélkül. Ez a probléma nem ez a 2 hónapja van, hanem amióta járni tud... kérdésem a következő: jól látom, hogy ez nem normális viselkedés? Érdemes lenne gyermek pszichológushoz elvinni? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Bujdosó Balázs válasza gyermek viselkedése témában

Tisztelt Kérdező, tisztelt Asszonyom!

Sajnos nincs jó hírem. Azt valószínűsítem, hogy a probléma, amellyel kapcsolatban megkeresett, valós.

Célszerű lenne vizsgálat kérésével szakemberhez fordulnia.

Sajnos azt ezekből az adatokból/ismérvekből nem tudom megállapítani, hogy melyik intézmény lenne illetékes.

Ez FONTOS, mert ha rossz irányban kezdődik a probléma diagnosztizálása, az időbeni veszteséget, (sőt esetleg más problémákat) IS EREDMÉNYEZHET.

Miután kizárólag a rajzokra tud (illetve tudunk) támaszkodni, kérem, a gyerek összes rajzát az életkor és az általa adott "megnevezéssel" együtt küldje el a [email protected] e-mail címre.

Ez esetben esetleg azt is meg lehet határozni, hova kell (ene) fordulnia.

 Bujdosó Balázs
Bujdosó Balázs Igazságügyi pszichológus, igazságügyi gyógypedagógus
Kérdés: 2020. június 27., 11:37; Megválaszolva: 2020. június 30., 12:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium