• Pajzsmirigy gond okozhat viselkedési zavart?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor(nő)! Kisfiam 4 éves, most kezdte az ovit. Viselkedési beilleszkedési problémák merültek fel, de már óvoda előtt is sokszor volt ilyen jellegű problémánk. Előfordulhat hogy valamilyen endokrinológiai probléma lehet a kiváltó ok? Ha igen merre induljunk el? Előre is köszönöm szépen a választ!

        Dr. Balogh Andrea válasza a viselkedési zavar témában

        Kedves Kérdező! Endokrinológiai ok is okozhat viselkedési zavart, de nem ez a jellemző, ha orvosukkal beszél és ő is erre gyanakszik, akkor gyermekendokrinológia szakrendelésre kell menni, melyre orvosuk ad majd beutalót. Viselkedési zavarokra nagyon jók az omega 3 készítmények, többféle létezik, érdemes kipróbálni. Mivel nem tudom miből áll a viselkedési probléma tanácsolom, hogy kérje ki a védőnő, a háziorvos és az óvónők véleményét ez ügyben, hiszen ők látják a gyermeket és így hatékonyan ők tudnak segíteni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. október 16., 13:38; Megválaszolva: 2019. október 22., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: