Védőoltás téma

Hétvégén újabb idősotthonokban folytatódik a védőoltások beadása

MTI

Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban - tájékoztatta a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-t.

Müller Cecílía: Magyarországon is megjelent a rendkívül gyorsan terjedő brit vírusvariáns

portfolio.hu

A reggel közzétett adatok szerint csaknem duplázódott az új igazolt fertőzöttek száma dupla elvégzett tesztszám mellett - olvasható a portfolio.hu oldalon.

Dr. Baki Márta: nagy dolog a vakcina kifejlesztése

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Baki Márta onkológust kérdeztük.

Szlávik János: egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak a vakcina beadása után

MTI

A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Dr. Szanyi Andrea: gyermekeimnek is javaslom a védőoltást

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriátert kérdeztük.

Dr. Fáklya Mónika: A hozzátartozóimnak is javaslom az oltás beadását

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyászt kérdeztük.

Fél-egy éven belül lehet magyar koronavírus-vakcina

portfolio.hu

Az óvatosság mellett döntöttünk, az operatív törzs azt javasolta, hogy a kormány hosszabbítsa meg a digitális munkarendet január 11-e után is - mondta Maruzsa Zoltán államtitkár. A kormány dönt erről holnap - adta hírül a portfolio.hu.

Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban

MTI

Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciókat a BioNTech és a Pfizer cégek koronavírus elleni oltóanyaga az Egyesült Államokban - számoltak be amerikai egészségügyi szakemberek, hangsúlyozva, hogy az immunizáció előnyei jelentős túlsúlyban vannak.

Koronavírus: újabb vakcina kapott zöld utat az EU-ban

MTI/portfolio.hu

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta szerdán az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.

Eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be

MTI

Eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a jelenleg működő 25 oltóponton - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.