• Védőoltás és autizmus - Kutatás

    Szerző: MTI

    "A szülők meg lehetnek győződve az MMR-vakcina biztonságosságáról" - mondta Dorota Mrozek-Budzyn kutatásvezető, a krakkói Jagelló Egyetem munkatársa.

    Újabb tanulmány eredménye igazolja, hogy a kanyaró, mumpsz és rózsahimlő elleni, úgynevezett MMR-oltás nem hozható összefüggésbe az autizmus emelkedett kockázatával.

    Hirdetés

    Hasznos linkek!
    Egy brit orvos, Andrew Wakefield bő egy évtizede vetette fel 12 gyerek vizsgálata alapján, hogy kapcsolat van az autizmus és az MMR-védőoltás között.  Később ezt az állítását visszavonta, ám nézetei hatására sok szülő az Egyesült Államokban és Európában máig visszautasítja, hogy gyermeke megkapja az MMR-oltást.

    A legutóbbi tanulmányban 96, autizmussal diagnosztizált lengyel gyermek vett részt, akiknek életkora 2 és 15 év között volt. A kutatók mindegyiküket két egészséges, azonos korú és nemű gyerekkel hasonlították össze, akiket ugyanaz a gyermekorvos látott el.

    Nincs kapcsolat az oltás és az autizmus között

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A gyerekek egy része megkapta a vakcinát, míg mások nem. Összességében a kutatók nem találtak kapcsolatot az MMR-oltás és az autizmus között a gyerekeknél. "A szülők meg lehetnek győződve az MMR-vakcina biztonságosságáról" - mondta Dorota Mrozek-Budzyn kutatásvezető, a krakkói Jagelló Egyetem munkatársa.

    A tanulmány részleteit a Pediatric Infectious Disease Journal című szakfolyóirat májusi számában teszik majd közzé.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.01.05 11:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az Asperger-szindróma és tünetei

    Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek.

    Asperger-szindróma tesztje - A pszichiáter válaszol

    Van-e az Asperger-szindrómára valamilyen elfogadott teszt? Hol találhatnék ilyet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Több, mint csendes nyitva tartás

    Példaértékű együttműködés kezdődött 2018 májusában a Decathlon és az Autisták Országos Szövetsége között, melynek köszönhetően nemcsak csendben, hanem autizmusra felkészülten várják majd 2018 októberétől az autista vásárlókat és családjaikat.

    A HIV megelőzése

    A HIV-fertőzés a lakosság körében még manapság is az egyik legfélelmetesebb betegségnek számít. Amennyiben valakinél megállapítják, hogy HIV pozitív, a kombinált terápiát minél hamarabb el kell indítani a kedvezőbb kimenetel érdekében.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    Az oltásellenesség rövid története

    Az oltásellenesek egyik fő érve a védőoltások alkalmazása ellen az autizmus kialakulása és a védőoltások közötti kapcsolat szajkózása. Minden egy tanulmánnyal kezdődött, avagy egy bolond százat csinál.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.