Torokgyulladás téma

Mit kell tudni a torokfertőtlenítőkről?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2022-11-04 14:00
Torokgyulladás
A torokgyulladás rendkívül gyakori betegség minden életkorban. Tünetei igen jellegzetesek, a legtöbb esetben fertőzés okozza a torok gyulladását. Az életminőséget, a munkaképességet jelentős mértékben befolyásolja a betegség.

Mi okozhat visszatérő arcüreggyulladást?

Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter - 2022-10-29 18:48
Az arcüreggyulladás kiváltó oka az esetek többségében valamilyen felső-légúti fertőzés, ám visszatérő panaszok esetén érdemes felderíteni a krónikus arcüreggyulladás egyéb lehetséges okait –például orrsövényferdülés, orrpolip, allergia, fogászati probléma - is.

A torokfájás és kezelése gyermekeknél

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-08-02 15:00
Torokfájás
A torokfájást a torok vagy más néven garat gyulladása okozza, amit általában vírus- vagy baktériumfertőzések, ritkábban sérülések váltanak ki.

Torokfájással járó akut megbetegedések

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2021-12-26 11:00
Torokfájás
Akut garat- és mandulagyulladással járó kórállapotok - vírusos és bakteriális kórképek okai és tünetei.

A lepedékes torokgyulladás mint tünet

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2021-12-01 13:03
Torokgyulladás
A torokgyulladás egyik kísérő tünete lehet a tapadós lepedék kialakulása, mely általában fehér-szürkésfehér színű, jellemzően a kezelés hatására azonban körülbelül egy hét alatt leválik. Megjelenhet a mandulák felszínén, de egyéb gyulladásos folyamatok esetén lepedéket láthatunk a szájüreg egyéb pontjain is.

Torokgyulladás a légkonditól?

Oxygen Medical - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus - 2021-08-01 13:36
A torokfájás és -gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szakorvos a tüneteket, az okokat és a kezelés jelentőségét összegezte.

A torokfájás kezelése

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos - 2021-02-20 13:33
Torokgyulladás
Az enyhe torokfájás otthon is kezelhető, azonban ha a tünetek két-három napon belül nem enyhülnek jelentősen, akkor feltétlenül orvoshoz kell fordulni. A krónikus torokfájás súlyos betegséget is jelezhet.

Küszöbön a tél: tanuljuk meg felismerni az évszak slágerbetegségeit!

Dr. Móri István Péter, fül-orr-gégész - 2020-11-21 11:36
Bár néhány évtizeddel ezelőtt a tél jellemzően száraz és hideg időjárása enyhülést jelentett a baktériumok és a vírusok terjedésének ideális táptalajt kínáló őszi időszakok után, az éghajlatváltozás hatására azonban manapság már a leghűvösebb hónapokban is alig csökken a hőmérséklet tartósan 0 Celsius-fok alá.

Torokgyulladás nyáron

Oxygen Medical - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus - 2019-08-26 17:05
A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át a tüneteket - a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szakorvos beszélt.

Közeleg a tél: Dr. Móri István Péter fül-orr-gégész tanácsai

Dr. Móri István Péter, fül-orr-gégész - 2018-10-24 17:25
Akik ismerik és szeretik a Trónok harca című sorozatot, azok számára bizonyára ismerősként cseng a fenti idézet. Bizony, az utóbbi napok időjárása drámaian megváltozott. A forró nyárból napok alatt szinte téli hideg lett.

A torokfájás leggyakoribb okai

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2016-11-27 20:11
A torokfájást okozhatja bakteriális- vagy vírusfertőzés, esetleg gombák, és különböző kórokozók, amelyek a szájüreg és garat nyálkahártyáján állandóan jelen vannak, de az erős és egészséges immunrendszer nem engedi kóros mértékben elszaporodni őket.
Legtöbbször a téli időszak beköszöntével küzdünk a megfázással, influenzával. Ezen betegségek leggyakoribb tünetei a torokgyulladás, torokfájás, köhögés, orrfolyás, láz és az általános rossz közérzet. Vajon mennyire vagyunk azonban tisztában például a torokgyulladás kiváltó okaival, és megfelelő kezelési módjaival?

Őszi immuntréning gyermekének

Dr. Rose Magánkórház - 2013-09-04 11:17
Nyáron a szülő egy logisztikus munkáját végzi: milyen programmal foglaljam el a gyereket, melyik tábor mit kínál, mikor, ki vigyáz majd rá? Szeptemberben végre visszaáll a család ritmusa, a gyermek újra közösségbe, bölcsibe, oviba, iskolába járhat. Ám néha csak pár hétig…

Jogeset: Belehalt a torokgyulladásba

WEBBeteg - Dr. Erdős György, ügyvéd - 2011-12-15 12:17
Egy 23 éves nőbeteg, súlyos torokfájással és magas lázzal jelentkezett egy vidéki kórház gégészeti ambulanciáján.

A Bioparox alkalmazási lehetőségei

WEBBeteg - 2009-05-05 15:35
Egyre többen vannak kitéve a különböző felső légúti fertőzéses és gyulladásos megbetegedéseknek. A megfelelően megválasztott, hatékony, gyors és kíméletes megoldás jelentősen csökkentheti az ilyenkor jelentkező kellemetlen kísérő tüneteket.

Már kérhető a pneumococcus elleni védőoltás

Független Hírügynökség - 2008-10-01 10:21
Október elsejétől a két éven aluli kisgyermekek ingyen kaphatják meg itthon a pneumococcus elleni védőoltást, ha kérik ezt a szülők - így döntött korábban a kormány. Magyarországon körülbelül 185-190 ezer kisgyermek tartozik az érintett korosztályba.

Hideg ital

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2020-07-23 13:06
Tisztelt Doktor úr/nő! Félek hideget inni, de mivel mindig mindent langyosan vagy melegen iszok, így a szobahomérsékletű vizet is hidegnek érzem. Attól félek, hogy fájni fog a torkom. Mit tehetnék ez ellen? Kb hány fokos víztől tud megfázni a toro

Torok panaszok

Orvos valaszol - Dr. Sarkadi Adrien - 2020-01-02 16:52
Jó napot Doktornő! Már 3 hónapja tartó torokgyulladásom van, ami helyenként javul, néha áttér a mandulára is. Voltam már 5 fül orr gégésznél, annyit megállapítottak, hogy nem a mandulám miatt van. A betegség előtt sokat tartozkodtam Angliában vendég

Fogászati beavatkozás utáni felsőlégúti megbetegedés

Orvos valaszol - Dr. Volom András - 2019-03-27 12:40
Kedves Doktor úr/nő! Érdeklődni szeretnék, hogy gyökértömés után mennyi ideig nem lehet torokfertőtlenítőt (doritricin) használni? A betegtájékoztatóban úgy tüntették fel, hogy közvetlen a beavatkozás után nem szabad. Nekem tegnap 13: 00kor csiná

Torok fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Lakos András - 2016-09-18 12:00
Kedves Doktor úr! Mi a teendő ha elhúzódó torokgyulladásom van (3 hete) időnként hőemelkedéssel társul. Nem köhögök a nyelvem lepedékes. A tüdőgyógyász két alkalommal előírt 3 napos antibiotikum kúrát ami semmit sem használt. A háziorvos vé

Erek, viszketés olykor, nyirok,

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna - 2014-05-27 02:25
Kiegészítvén kérdésemet, étvágyam, súlyom rendben, sokat ülök mostanában viszont (konditerembe járok 3 hete nem voltam) , ezért fájnak is az izmaim kicsit olykor, jelenleg torokgyulladásom van, és kicsit köhögöm, mert ezeket elfelejtettem leírni az e

Nem múló torokgyulladás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2012-04-14 19:49
Kedves Webbeteg! Óvodás kisfiamtól kaptam el egy mandulagyulladást. Erőteljesen fájt a torkom, 1 napig voltam lázas és nagyon levert. Ekkor Formilid uno-t szedtem. Kb. egy hónap múlva ismét mandulagyulladásom lett (egyébként eddig nem volt jelle