Terhességmegszakítás téma

Az abortusz szabályozása Magyarországon

WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász - 2022.08.26. 10:00
Terhességmegszakítás
A terhesség a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, meghatározott feltételekkel szakítható meg.
Az esetek 97 százalékában az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva szakítják meg a terhességet - mondta Kisfalvi István, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Több ezer feketébe öltözött nő özönlött a lengyel utcákra, hogy így tiltakozzanak az abortusz totális betiltása ellen. A mélyen katolikus Lengyelországban a hatályos törvények már most is szigorúak, csak három esetben engedélyezik a terhességmegszakítást.
A családtervezés az ember életének egyik legfontosabb mozzanata, ám vannak, akik úgy estek teherbe, hogy érzelmileg, vagy anyagilag nem tudtak felkészülni a kis jövevény fogadására Ilyenkor sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy elvetetik a magzatot, ám ez komoly gondokat is okozhat.
Három hetes terhes vagyok: látható a petezsák, pozitív lett a teszt és a méhszájon is látható már a változás. Hüvelyi ultrahang vizsgálat is volt. Sajnos nem tudom vállalni a babát. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az abortusz veszélyei - Tájékozatlanok a tinik

Diamond Agency - 2009.09.30. 20:06
A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság október elejétől országos kampányt indít, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott. Ezt jelképezi a jelmondat is. „Ne ess pánikba”.

Miért gyilkolták meg a nőgyógyászt?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.06.04. 19:05
A vasárnap istentisztelet alatt meggyilkolt George Tiller arról volt híres, hogy olyan abortuszokat végzett, amit mások nem tudtak vagy nem akartak megtenni. Előrehaladott terhességek megszakítására specializálódott.

Abortusz: hozzuk az európai átlagot

Független Hírügynökség - 2008.11.16. 18:59
Másfél évtized alatt csaknem a felére csökkent a művi terhesség-megszakítás lakosságra vetített aránya Magyarországon - erről Pusztai Erzsébet, az MDF egészségpolitikusa beszélt Gyulán, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság három napos nemzetközi konferenciáján.

Terhességmegszakítás - Indukált abortusz

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2008.06.26. 23:40
A köznyelv az abortusz kifejezés alatt a terhesség művi megszakítását érti, ez az azonosítás valójában helytelen. Az abortusz lehet természetes (spontán) is.

Az abortusz költségei

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea - 2008.05.22. 15:53
A terhességmegszakítás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi, amennyiben a terhesség megszakítására a biztosítással rendelkező állapotos nőnél vagy magzatánál fennálló egészségi ok miatt kerül sor.

Tb nélkül

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.09.29. 22:54
Tisztelt Dr! Szeretném megkérdezni, hogy, mennyibe kerül pontosan az abortusz ára, ha nincsen Tb-m. Három éve élek Írországban, ezért nincs otthon tb-m. Igaz lehet, hogy 30ezer forintrol akár 400ezer forint lehet az abortusz? Válaszát előre is kös

Abortusz után terhesség?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.09.15. 22:44
Tisztelt Orvosok! Úgy gondolom, súlyos problémával fordulok magukhoz, ráadásul nem a magam hanem barátnőm nevében. Művi terhességmegszakítása volt, és az orvosi utasítás ellenére nem várta meg a 4 hét pihenőt, legnagyobb felelőtlenségükre pedig

Terhesség abortusz után

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.08.26. 15:38
Kedves webbeteg.hu! 23 eves vagyok es 2009. julius 16-an  volt muvi abortuszom. Az orvosom azt mondta, hogy korulbelul 1 honap utan kell megjojjon a menstruaciom. Azota mar eltelt 5 het es 4 nap. Folyamatos verzes az abortusz utan 5 nappal jele

SOS válasz!

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.08.17. 11:14
Én azt szeretném megkérdezni, hogy július 3. án volt egy terheség megszakitásom rendesen 28 napra megjött a menszeszem. Csak, mint ha szerintem egy kicsit sokall több vér lenne. Ez normális? Mindent betartotam, amit az orvos mondott!

Lehetek-e még abortusz után terhes?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.08.14. 14:04
Tisztelt doktornő! Tavaly szeptemberbe volt 1 abortuszom és 11 hetes voltam vele. És meg szeretném kérdezni, hogy lehetek -e még terhes majd a későbbiekben? Az volt a baj, hogy már túl nagy volt a baba. Azt ism meg szeretném kérdezni, hogy ha szeretn

Abortusz után

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.08.13. 23:16
Én azt szeretném megkérdezni, hogy mien tünetek lehetségesek terhességmegszakítás után? mert jövő hét csütörtökön megyek egy ilyen műtétre és szeretnék tisztaban lenni azokkal a dolgokkal, amik utánna leszenek! előre is köszönöm a választ!

Abortusz után

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.07.29. 23:01
Tisztelt Doktornő! egy hete voltam abortuszon.és azóta hatalmas kb 5cm és 3cm közötti alvadt vérnek látszó vmik jönnek ki belőlem. Azt szeretném megtudni, hogy ez normális vagy elrontottak valamit? ugyanis igy már a lefolyót is sikerült eldugitanom..

Abortusz

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.07.29. 14:55
Tisztelt Doktornő! 07.24-én estem egy abortuszon és az nap nagyon véreztem, de másnap már szinte semmi.az lenne a kérdésem, hogy ez probléma vagy inkább örüljek, hogy csak eddig tartott? meg még az, hogy igazából miért nem lehet 6 hétig szexuális éle

Félelem

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.07.21. 22:12
Tisztelt Doktornő! Június 25én volt egy abortuszom, ami eléggé megviselt lelkileg, utána pecsételő vérzésem volt egészen julius nyolcadikáig. Julius 11 én egy átmulatott éjszaka után pettingelni kezdtünk a barátommal aki ezután önkielégitést végzet

Terhesség megszakítása

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.05.20. 23:22

azt szertném kérdezni higy miért nem lehet terheség megszakitása után nemi életet élni és ha élünk akor hamarabb teherbe lehet esük