Terhességmegszakítás téma

Az abortusz szabályozása Magyarországon

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea

Terhességmegszakítás

A terhesség a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, meghatározott feltételekkel szakítható meg.

A betegek kötelességeiről

WEBBeteg - Simon Béla, Lektorálta: Dr. Barcsai Tímea, jogász

A betegnek nemcsak jogai, hanem kötelességei is vannak! Alapelv, hogy a beteg köteles hozzájárulni saját kezelésének sikeréhez, és tekintettel kell lennie mások jogaira, egészségére is. Kevesen tudják, hogy meghatározott esetekben az orvosnak is joga van megtagadni a beteg ellátását.

Abortusz - A legtöbben válsághelyzetre hivatkoznak

MTI

Az esetek 97 százalékában az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva szakítják meg a terhességet - mondta Kisfalvi István, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

5 év börtönnel sújtanák a terhességmegszakítást

DRportal

Több ezer feketébe öltözött nő özönlött a lengyel utcákra, hogy így tiltakozzanak az abortusz totális betiltása ellen. A mélyen katolikus Lengyelországban a hatályos törvények már most is szigorúak, csak három esetben engedélyezik a terhességmegszakítást.

A terhesség megszakítása tartós hormonváltozáshoz is vezethet

healzz

A családtervezés az ember életének egyik legfontosabb mozzanata, ám vannak, akik úgy estek teherbe, hogy érzelmileg, vagy anyagilag nem tudtak felkészülni a kis jövevény fogadására Ilyenkor sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy elvetetik a magzatot, ám ez komoly gondokat is okozhat.

Mikortól végezhető abortusz? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Három hetes terhes vagyok: látható a petezsák, pozitív lett a teszt és a méhszájon is látható már a változás. Hüvelyi ultrahang vizsgálat is volt. Sajnos nem tudom vállalni a babát. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az abortusz veszélyei - Tájékozatlanok a tinik

Diamond Agency

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság október elejétől országos kampányt indít, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott. Ezt jelképezi a jelmondat is. „Ne ess pánikba”.

Miért gyilkolták meg a nőgyógyászt?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A vasárnap istentisztelet alatt meggyilkolt George Tiller arról volt híres, hogy olyan abortuszokat végzett, amit mások nem tudtak vagy nem akartak megtenni. Előrehaladott terhességek megszakítására specializálódott.

Abortusz: hozzuk az európai átlagot

Független Hírügynökség

Másfél évtized alatt csaknem a felére csökkent a művi terhesség-megszakítás lakosságra vetített aránya Magyarországon - erről Pusztai Erzsébet, az MDF egészségpolitikusa beszélt Gyulán, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság három napos nemzetközi konferenciáján.

Abortuszra több pénz jut

Független Hírügynökség

Csaknem százmillió forinttal emeli a kormány az abortuszra szánt keretet. A jövő évi költségvetési törvénytervezet szerint így összességében 1,6 milliárd forintot lehet majd terhességmegszakításra fordítani - írja az egyik országos napilap.