Abortusz után

Kedves Doktor úr! 5 hete volt abortuszom. 2 és fél hét után voltunk először együtt a párommal (óvszerrel védekeztünk) , majd a 3. hétre megjött a menzeszem. Miután elmúlt újra együtt voltunk, összesen 5 alkalommal, és mind az ötször belém élvezett. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a valószínűsége, hogy terhes vagyok? Van, aki azt mondja, ilyenkor nagyobb az esély. Ill. azt, hogyha netán terhes vagyok, mindenfékeléppen vetélés vagy koraszülés lesz-e a vége? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza abortusz után témában

Tisztelt Hölgyem!

A menstruátió utáni 5 együttlét, főleg, ha gumi nélkül történt? --elég nagy kockázatot jelent. Biztonság kedvéért a patikákban kapható terhességi teszt elvégzése indokolt. Ha negativ a teszt, akkor megnyugodhat.

Az abortusz után bekövetkező hirtelen terhességek valóban nagyobb kockázatot jelentenek a nő számára. Vetélés esetleg koraszülés előfordulhat, de nem törvényszerü és rendszeres gondozás mellett az ilyen szövődmények elkerülhetőek.

Üdvözlettel: dr. Kiss

PS: tekintettel korára és a nemrégen lezajlott mütéti beavatkozásra rendekivül fontosnak tartom Önnél a védekezést és kérem, ne vegye ezt kioktatásnak.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2014. december 27., 18:26; Megválaszolva: 2014. december 27., 19:32
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Kedves Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy tegnap este normál aktus nélkül kézzel elégítettük ki egymást párommal. Aztán én megtöröltem a...
Mi lehet a gond velem
Tisztelt Doktornő! Én vagyok az a ferfi aki reggel felkeléskor rövid ideig fenn álló egyensúlyzavarral küzd.Irta doktornő hogy kevés információt...
Std szűrés eredménye
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrég csináltattam egy std szűrést. Minden eredmény negatív, kivétel az Hepatitis B vírus. Az eredmény: Hepatitis...
Lehetséges a terhesség?
Nem spermicid ovszerbol, egyuttlet utan 5 percel a huvelybe juttatott spermium termekenyit e? Ovulacio is fent allt.