Tenziós fejfájás téma

A tenziós fejfájás és tünetei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2023.01.10. 17:03
Szorongás
A tenziós fejfájás a fejfájások leggyakoribb típusa. Bár nem jár súlyos szövődményekkel, a munkavégző képességre és az életminőségre jelentős befolyással bír.

Fájdalomcsillapító is okozhat fejfájást

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022.08.16. 13:00
Fejfájás
Furcsának tűnhet, de a fájdalomcsillapítók is okozhatnak fejfájást, ráadásul minél többet szedünk belőlük, annál erősebben, ez az úgynevezett fájdalomcsillapító túlhasználathoz társuló fejfájás.

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

WEBBeteg - Magyar Fejfájás Társaság - 2022.07.11. 09:04
A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2022.06.06. 19:03
Fejfájás
A krónikus fájdalommal való együttélés nehéz feladat. A fizikai tünetek mellett a krónikus fájdalom szorongást és depressziót is okozhat, de befolyásolhatja a családjával, barátaival való kapcsolatát, a munkateljesítményét és az életminőségét.

A tenziós fejfájás - Hogyan kezelhető?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2022.04.02. 11:36
Fejfájás
Bár még folyik a tudományos vita a tenziós fejfájást kiváltó okokról, szerencsére már megfelelő terápiás lehetőségek állnak a betegségben szenvedők rendelkezésére.

Ahány fej, annyi fejfájás - A fejfájás típusai

Oxygen Medical - Dr. Nagy Ildikó, neurológus - 2022.03.22. 16:03
A krónikus fejfájástól szenvedők gyakran esnek a fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést kínáló csapdájába, mely több szempontból is veszélyes lehet.

A fej idegi eredetű fájdalmai - Betegségek és tüneteik

WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus - 2022.03.02. 05:03
Arcidegzsába
Sokan vannak, akiknek mindennapjait keseríti meg a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja. Ilyen panasszal minden esetben orvoshoz kell fordulni.

A tenziós fejfájás okai

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2022.02.27. 04:33
Tenziós fejfájás
Még napjainkban is folyik a vita a tenziós fejfájás lehetséges okairól, sőt még a betegség elnevezése kapcsán sincs teljes egyetértés. Az elmúlt évek során több elmélet született a tenziós fejfájás kialakulását illetően, ennek megfelelően nevezték már pszichogén fejfájásnak, depresszív fejfájásnak, esszenciális fejfájásnak és közönséges fejfájásnak is.

Tenziós fejfájás

Dr. Ertsey Csaba PhD Med. Habil, egyetemi docens - 2019.10.17. 09:36
Az önálló fejfájások közé tartozó tenziós fejfájás messze a leggyakoribb fejfájástípus: önmagában több beteget érint, mint az összes többi önálló fejfájás együttvéve. Egy 2010-es felmérés szerint ez világszinten a második leggyakoribb betegség (1): éppen emiatt gazdasági és társadalmi hatása meghaladja a migrénét (1).

Tenziós fejfájás - Hogyan enyhíthetők a tünetek?

WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító - 2017.04.18. 02:51
A tenziós fejfájás a fejfájások leggyakoribb típusa, mely képes tönkretenni az emberek életét. Bizonyos gyógyszerek azonban segíthetnek a tünetek enyhítésében, vagy elmulasztásában.

Migrén: nőknél háromszor gyakoribb

Debreceni Egyetem - 2015.07.25. 18:17
Szinte mindenki ismeri a fejfájás kellemetlen tüneteit. Minden ötödik magyar nő szenved rendszeresen migréntől, még többen érzékenyek a frontokra.

Előzze meg a fejfájást sporttal!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2014.09.21. 05:11
Az izomfeszülés hatására keletkező nyak-, váll-, arc- és szemkörnyéki fájdalom hatásos ellenszere lehet a sport. Aki rendszeresen sportol, könnyedén megelőzheti ezt a fejfájástípust, az úgynevezett tenziós fejfájást, a feszítő fájdalmat, illetve elérheti panaszi enyhülését.

A testmozgás hiánya elősegítheti a fejfájást

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.09.16. 11:20
Egy kutatás szerint azok, akik ülőmunkát végeznek, sokkal hajlamosabbak a rendszeres fejfájásra. Míg a migrénes fejfájást az erőteljes mozgás tovább rontja, a tenziós fejfájáson javíthat a sportolás.

Agyödéma

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2019.09.04. 18:29
Tisztelt Doktornő! Az én problémám 2,5 éve kezdődött egy váratlan rosszulléttel (lezsibbadt az arcom, ujjaim, heves szívdobogás érzés, fura érzés a fejben) és ekkor jelentkezett először egy borzalmasan erős nyomó érzés a fejem tetején, mint ha fol

Nyakmerevség

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2015.02.24. 18:41
Tisztelt doktor Nő! Rendszeresen jelentkezik nyakmerevségem a stressz miatt. Sokszor elviselhetetlen mértékben, emiatt tanulási nehézségem és folyamatos tenziós fejfájásom van. A háziorvosom 0, 25-ös frntint ajánlott rá, de ettől csak elálmosodom é