Nyakmerevség

Tisztelt doktor Nő! Rendszeresen jelentkezik nyakmerevségem a stressz miatt. Sokszor elviselhetetlen mértékben, emiatt tanulási nehézségem és folyamatos tenziós fejfájásom van. A háziorvosom 0, 25-ös frntint ajánlott rá, de ettől csak elálmosodom és még rosszabb lesz. Kipróbáltam a problémákra a NOSPA-t (napi egy szem 40 mg) , ez teljesen megszűntette a nyakfájást. sőt annyira ellazította az izmaimat, mintha gumiból lennék. Érdeklődni szeretnék, hogy nem okoz-e bármiféle károsodást napi egy görcsoldó, illetve milyen egyéb alternatív módot tudna ajánlani?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tenziós fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Valóban, a Frontin, és egyéb szorongáscsökkentő szerek tanulás mellett ronthatják a memóriát.

Bár nem találok komoly ellenérvet, hogy napi 1 No-Spa ártalmas lenne, de azt kétlem, hogy a jelentős mértékű ellazulás csak ennek volt köszönhető.Ez a gyógyszer ugyanis elsősorban a simaizomzat görcsére hat, a nyakizmokra semmiképpen sem. Talán a kiváló eredményt Ön idézte elő azzal, hogy bízva a gyógyszer hatásában, el tudta lazítani magát. Ezt nevezik placebo effektusnak.Ha ugyanennyire bízna saját magában, nem stresszelne, sokkal értékesebb lenne az eredmény. Próbálja ki!

Tanulási képességet fokozó alternatív szerekben nem érdemes gondolkodni, mert ellenkező hatást is kiválthatnak. A felsorolásban leírtak közül a vasat csak akkor ajánlanám, ha igazolt vashiánya van.Napi többszöri kis pihenés, pár perces nyaktorna, többszöri kevés étkezés, friss gyümölcslé, megfelelő mennyiségű folyadékbevitel csodákra képes.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 24., 18:41; Megválaszolva: 2015. február 25., 06:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyödéma
Tisztelt Doktornő! Az én problémám 2,5 éve kezdődött egy váratlan rosszulléttel (lezsibbadt az arcom, ujjaim, heves szívdobogás érzés, fura...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás