Telefon téma

Van úgy, hogy nem baj, ha leesik a telefon!

Több mint TestŐr

A telefonok ma már érzékeny elektronikai készülékek, így semmi esetre sem jó nekik, ha leesnek. Ilyenkor sokszor eltörik a kijelző vagy esetleg belül sérülnek az alkatrészek. Az ilyen leesések védelmére ma már vannak úgynevezett törhetetlen telefonok, amik egy megerősített házzal és tokkal vannak ellátva. Így akkor sem történik baj, ha kijelzővel lefelé esik földre a készülék.

A jó alvást akadályozó tényezők

Medipress

Nem lehet úgy jót aludni, ha előtte az ember nagyon fényes dolgot nézeget. Egy új felmérés azt sugallja, hogy sok amerikai veszteget el értékes perceket az alvásidejéből, mert közvetlenül lefekvés előtt a telefonjuk, a tévéjük vagy a számítógépük elektronikus fényében időznek.

Depresszió - Nem hagyományos, ám sikeres a kezelés

MTI

Gyógyszerek helyett rendszeres telefonbeszélgetéssel kezelt, depressziós betegek állapota ugyanúgy javult, mint a tablettát szedőké - derült ki egy vizsgálatból. A depresszió az egyik leggyakoribb és legkínzóbb lelki betegség.

Bíróság előtt a későn kiérkező vasvári orvos

MTI

Csütörtökön a Szombathelyi Városi Bíróságon megkezdődik a tárgyalása annak a vasvári orvosnak, aki tavaly januárban több mint egy órás késéssel ért ki egy beteghez. A beteg meghalt.