Szúnyogcsípés téma

Az elektromos szúnyogriasztó veszélyei - Orvosi esetbemutatás

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2021-08-20 17:36
Évek óta migrénben szenvedő 30 éves nőbeteg féloldali fejfájással, szédüléssel, hányingerrel, szokatlan levertséggel, fáradtsággal keresi fel a háziorvosi rendelőt. Férje, aki sosem volt fejfájós, szintén hasonló panaszokkal küzd...

Különös vonzalom: miért engem csípnek a szúnyogok?

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2021-08-08 15:06
Vannak, akik egy-egy kertiparti után égő vörös csípésekkel kénytelenek nyugovóra térni, másokat azonban messziről elkerülnek a vérszívók. Vajon miért éppen az adott embert választják ezek az idegesítő rovarok, miért nem a szomszédot?
Szúnyog
Noha a legtöbb szúnyogcsípés csak egy kis bosszúságot okoz, időnként ezek a csípések veszélyesek lehetnek. Ha megelőzzük a csípéseket, és mindezt az egészségünk szempontjából is biztonságos módon tesszük, azzal csökkentjük a betegségek, komplikációk valószínűségét.

Mindent a szúnyogcsípésről

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-07-03 09:33
Szúnyogcsípés
A szúnyogok és a szúnyogcsípés bosszantó, és ráadásul több betegséget is terjesztenek. A legnagyobb valószínűséggel a szúnyogok hajnalban vagy alkonyatkor csíphetnek meg bennünket, mivel ilyenkor a legaktívabbak.

A szúnyogcsípés veszélyei és megelőzése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-06-12 11:33
Rovarcsípés
A szúnyogcsípés a viszketésen kívül egyéb problémákat is okozhat hazánkban is. A szúnyogok néhány távoli országban súlyos betegségek terjesztői lehetnek.

Szúnyogcsípéssel nem terjed a koronavírus

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2020-07-17 13:03
Az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet (ISS, Istituto Superiore di Sanità) által készített új tudományos vizsgálat szerint a szúnyogok nem képesek terjeszteni a koronavírust az emberek között.
A nyugat-nílusi láz a közép-európai régióban és a Balkánon teljesen megszokott megbetegedés, ami 90 százalékban teljesen tünetmentes - nyilatkozta Szlávik János infektológus az Inforádiónak.
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) ajánlásával egybehangzóan azt javasoljuk valamennyi külföldi utazásra készülő várandós, illetve gyermekvállalást tervező nőnek, hogy utazás előtt tájékozódjanak, érintett-e a célország Zika-vírus-járvánnyal.

Zika-vírus: WHO nyilatkozat

WHO Magyarországi Iroda - 2016-02-04 02:51
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyilatkozata a Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok (NER 2005) alapján létrehozott Vészhelyzeti Bizottság Zika-vírusról és az ezzel kapcsolatban észlelt neurológiai és születési rendellenességek növekedéséről tartott első üléséről.

Halálos kórt terjeszt a tigrisszúnyog

Medipress - 2010-09-27 23:27
A francia egészségügyi szervek éberségre intik a Riviérán dolgozó orvosokat, miután a hétvégén, a szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-láz második esetét mutatták ki a térségben.

allergias lenne a kislanyom?

Orvos valaszol - Dr. Csáki Csilla - 2012-10-08 08:29
a kislanyomat (3 eves) ha meg csipi egy szunyog nagyon el pirosodik es van amikor meg is dagad.allergias lenne a csipersre? mit lehet tenni?

Két foltok jelentkezése szúnyog csípés körül

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2011-08-25 22:04
3 napja megcsípettek a szúnyogok. 2 db szúnyogcsípés körül foltokban elszortan kék foltok jelentek meg. Nem lehet, hogy sztreptokuszt kaptam, mert a foltok terjednek. Más tünetem egyenlőte nincs. A vérnyomásom: 122/79/78 lázam nincs. csak a kék fol

Furcsa szúnyogcsípés

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2011-06-23 14:36
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Amikor Pécsre költöztem, akkor találkoztam először ilyen agresszív szúnyogcsípéssel, idén nyáron azonban a szokásosnál is rosszabb lett a helyzet: a szúnyogcsípés helyén első nap egy 10 ft-os méretű vörös, enyhén domboro

Nem értem, mi történt

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika - 2010-07-05 20:32
Tisztelt Doktornő/úr! Vidéken lakom, és az árvíz óta elszaporodtak és igen mérgessé váltak a szúnyogok. Engem rendszeresen rengeteg szúnyog csípett meg. Kb,. két hete úgy keltem fel, hogy teljesen vörös, dagadt volt az oldalam, valószínűleg szúnyo

Szúnyogcsípés

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász, allergológus-immunológus - 2010-06-15 19:12
Üdvözlöm! Engem nagyon szeretnek a szúnyogok....szúnyoghálóval, konnektorba dugható csodaszerrel...stb.védekezem ellenük.Ha mégis megcsíp, akkor bekenem fenistil géllel, és mégis viszket, és feldagad pár napra. Van esetleg más megoldás, hogy könn

Szúnyog csípés

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-06-16 23:34
jó napot kívánok! érdeklődni szeretnék hogyha meg csíp a szúnyog a testemen akárhol, akkor egyből feldagad nagyon viszket és fáj mintha beütöttem volna.mitől lehet ez és hogy van-e rá valami kenőcs.előre is köszönöm a válaszát.