• Nem értem, mi történt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Vidéken lakom, és az árvíz óta elszaporodtak és igen mérgessé váltak a szúnyogok. Engem rendszeresen rengeteg szúnyog csípett meg. Kb,. két hete úgy keltem fel, hogy teljesen vörös, dagadt volt az oldalam, valószínűleg szúnyogcsipéstől. Volt, hogy beutaztam Budapestre, és a lábam úgy bedagadt, hogy a cipőbe nem fért bele, papucsot kellett kölcsönkérnem. Lázas lettem azóta, kb. 37.6 és 38.2 között mozog a lázam. Hol a szemem, hol s zám dagad be, hol a kezem és a lábam. Vörös kiütések, duzzadt, meleg, fájdalmas és viszkető kiütésekkel van tele a testem. Elmentem a házirovoshoz, aki Feniistil Allergia nebvű gyógyszset irt fel, de semmit nem használt. Elküldött vérvételre, szerinte átlagos, normális a vérkép, majd most elment nyaralni. Beutaztam a legközelebbi városba, ahol az alllergia központban 2,5 óra várakozás után azt mondták, hogy csípésektől száramazó allergiával nem foglalkoznak. A tünetek azóta sem múltak el, ma is 38 fokos lázam volt, a kiütésem rengeteg és fáj, alig bírok menni, és fogalmam sincs, hova fordulhatnék esetleg Budapesten, ahol hozzáértőbb orvosokkal találkozhatnék. Gondoltam a Szent László kórházra, de nem tudom beutaló nélkül be lehet-e menni? Köszönöm válaszukat., tisztelettel

        Dr. Gál Mónika válasza a szúnyogcsípés témában

        Kedves Kérdező! Tünetei valamilyen fertőzésre utalnak- ezt a korai vérkép nem feltétlenül mutatja még. De lázas állapota korántsem biztos, hogy a szúnyogcsípésektől van, lehet egyéb fertőzés is (én nem allergiának vélem), ezért mindenképpen forduljon infektológiai szakambulanciához. Mivel az beutalóköteles, előtte háziorvosához, vagy sürgősségi ügyelethez. Addig is gondoskodjanak lázcsillapításról.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 05., 20:32; Megválaszolva: 2010. július 07., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés