Szív súlyos relax zavara

Voltam szívultrahangon és szeretném leírni az eredményt! Sajna nem mondtak túl sokat és tudni szeretném hogy ez az eredmény mennyire súlyos! Jobb kamra: 16mm, Aorta gyök: 29mm, Aorta nyit: 18mm, Bal pitvar: 36mm, Mitr.ampl.: 22mm, EIVS: 7mm, DD: 45mm, DS: 29mm, EF: 58%, Septium ill. hátsófal diast.: 10mm 9mm, E: 48cm/sec A: 68 cm/sec=0, 71, DT: 408 msec, MI: jelzett, AI: nincs, TI: jelzett, Aorta kiáramlás: 110 cm/sec, Becsült pulm. nyomás: 33 HGmm! Összefoglaló vélemény: Rövid metszetből jó kontracrtiok. Csúcsi 4 üregből jó kontractiok. Jobb szívfél nem tágabb. Csúcsi 2 üregből jó kontractiok. Concentrikus bal kamra hypertrophia. Relax zavar (súlyos fokú) . Segmentalis mozgászavar nincs. Thrombus, folyadék nincs. Dg: Magasvérnyomás betegség (elsődleges)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szív relaxációs funkciózavara témában

Tisztelt Kérdező! A magas vérnyomás okozhatja a szív elernyedési képességének csökkenését, ez a relaxációs zavar magyarázata. Ezzel kapcsolatosan van olyan vérnyomás gyógyszer, amely ezt a problémát is orvosolja, de nem az Ön által szedett gyógyszer való erre. Fáradjon vissza a háziorvoshoz, és beszélje meg vele a gyógyszermódosítást. Egyébként a szív összehúzódó képessége, pumpafunkciója jó a leírás alapján. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. augusztus 23., 15:32; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 09:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás