Patika téma

Patikák év végi nyitva tartása

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

A karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy időben gondoskodjanak a gyógyszerek beszerzéséről.

Megvalósul a gyógyszerészi gondozás gyakorlata Magyarországon

bella-akkreditacio.hu

Magyarországon átfogó rendszer született a betegellátás biztonsága érdekében, a BELLA (Betegellátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért) program keretében.

Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban július 1-jén

ÁNTSZ

Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Így az idén július 1-én is az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

Kiemelt szerepe van az orvosok szerint a patikai gondozásnak a kardiológiai betegségek szűrésében

H2Online Kft./Szinapszis Kft.

Bár a patikai gondozás fogalmának ismertsége változó az orvos szakma körében, abban jellemzően egységesek a vélemények, hogy e kiegészítő szolgáltatás komolyan támogathatja az orvos munkáját, vagy akár az egészségügybe vetett bizalmat is erősítheti – többek között ezek a legfontosabb megállapításai egy a H2Online kommunikációs ügynökség megbízásából készített nem reprezentatív felmérésnek, amelyet a cég az orvos-szakma patikai gondozásról alkotott véleményének megismerése céljából kezdeményezett.

A közintézmények mellett a gyógyszertárak is zárva lesznek július 1-jén

Grayling Hungary

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon.

Egyre romlik a patikák helyzete

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Évek óta súlytják a patikákat és a gyógyszerpiacot a bevezetett rendelkezések, a közeljövőben pedig újabbak bevezetésére kerül sor, melyek tovább rontják a szektor versenyképességét.

Több javaslata is van a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének

MTI

Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ); javaslatairól a szövetség alelnöke csütörtökön beszélt Budapesten.

Hétfőtől ezer gyógyszer ára változik

MTI

Hétfőtől több mint ezer gyógyszerért kell többet vagy kevesebbet fizetni. A gyógyszertámogatásokat érintő legutóbbi úgynevezett vaklicites eljárás nyomán október elsejével több mint ezer gyógyszer ára változik: 726-nak csökken, 543-nak emelkedik a térítési díja.

Minden ötödik krónikus beteg havonta több mint 10 ezer forintot hagy a patikában

Szinapszis

A krónikus betegségben szenvedők fele havonta legalább 5 ezer forintot költ el a patikában – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes portál megbízásából készített.

Tévhitek az allergia kezeléséről

Orvostkeresek Egészségmagazin

Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia (ACAAI) legfrissebb közleményében az allergiával kapcsolatos gyakori tévedésekre hívja fel a figyelmet. Az allergia kezelésével kapcsolatos téves információk eloszlatásához dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségét kértük.