• Patikai készitésű orrcseppről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ! Gyakori orrdugulással küzdök,különösen éjszaka zavar horkolási mellékhatásaival együtt. Készitenek még a "régimódi" patikusok gyógyszertárakban orr-átjárhatóságjavitó cseppeket? Régebben, mikor ezeket használtam akkor elégedettebb voltam a hatásukkal, az áruk is olcsóbb volt. Régi patikusaim már nem dolgoznak,az újaktól kicsit szégyellem megkérdezni, rámsütik a szegénység bélyegét... Várom szives válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrcsepp témában

        Tisztelt Uram! Számos magisztrális receptúra létezik "orr-átjárhatóságjavító" orrcseppekre. Ezek általában orrnyálkahártya összehúzó szereket (zömmel a régebbi vegyületek közül) és antibiotikumot vagy szteroidot tartalmaznak a segédanyagok mellett. Ugyanúgy, ahogy a gyári készítmények esetén, itt is egyénenként különböző hatásokról és elégedettségről számolnak be a betegek. Sajnos ezek a szerek sem adhatóak a végtelenségig. Sőt, mivel a magisztrális szerek régebbi magas támogatása megszűnt, így az áruk is erősen hasonlít a gyári készítményekére. Ezen felül alig van már olyan vegyület, amely recept nélkül kiadható, így nyugodtan kérdezze meg a patikust, de várhatóan nemleges választ fog kapni. Amennyiben krónikus problémája van, úgy inkább a modernebb, de alternatív, nem a vegyületek hatásával, hanem az orrnyálkahártya tisztításával és nedvesítésével ható rendszereket ajánlanám a figyelmébe, mint például a NeilMed SinusRinse orröblítő készülék, mely fiziológiás sóoldattal okoz jelentős orrlégzési javulást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 06., 21:17; Megválaszolva: 2011. május 09., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés