Téma: Okostelefon

MyEESZT: mire alkalmazható a megújult mobilapplikáció?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2023.04.26. 15:30
Tovább fejlesztették az eddig csak a COVID-igazolások letöltésére alkalmazható mobilalkalmazást. Az applikáció a myEESZT nevet kapta, de ez egy lakossági ötletbörze nyomán a közeljövőben Egészségablakra fog változni.
Púposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja előtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint.
Magyarországon az okostelefon tulajdonosok 17 százaléka töltött már le egészségügyi és/vagy életmód alkalmazásokat a készülékére, a krónikus betegek körében 18 százalék, a nem betegek körében pedig 13 százalék ez az...

Pszichoterápia okostelefonon?

MTI-Press - 2012.05.27. 08:21
A pszichoterápia a jelek szerint továbbra is igyekszik szembeszállni a digitális kultúra népszerű formáival, így a videochattel is. De vélhetően már nem sokáig - ha egyes tudósok megtalálják a maguk útját.
Mind több és több ember egészségügyi ellátásában játszanak fontos szerepet a számítógépek és a szoftverek. Egy sor kisméretű eszköznek és okostelefonos alkalmazásnak köszönhetően a betegek egyre aktívabb szerephez...