Maszk téma

Koronavírus - Hétfőtől életbe lépnek az új védelmi intézkedések

koronavirus.gov.hu

Szeptember 21-től lépnek életbe az újabb, már bejelentett védelmi intézkedések. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek tartalmazzák.

Koronavírus - sokan még mindig rosszul viselik a maszkot

MTI

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik - mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója.

Koronavírus - Új ajánlás a WHO-tól

portfolio.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig csak a felnőttekre vonatkozóan javasolta a maszkviselést, de az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF) közösen kiadott ajánlásában most azt fogalmazta meg, hogy a felnőttekhez hasonlóan a 12 évnél idősebbeknek is maszkot kellene viselniük, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően - adta hírül a portfolio.hu.

Koronavírus: videón a bizonyíték, miért véd jobban egy több rétegű maszk

portfolio.hu/CNN

A videó szerint a háromrétegű maszk volt a leghatékonyabb a cseppek terjedésének felfogásában, de még az egyrétegű maszk is használt valamennyit a terjedés fékezésében - olvasható a portfolio.hu oldalon.

Merkely Béla: zárt térben újra maszkot kellene hordani

MTI

Vissza kellene térni a zárt térben való maszkhasználatra - mondta a Semmelweis Egyetem rektora.

Koronavírus - öt repülőgéppel érkeztek maszkok és tesztek

MTI

Öt repülőgéppel 4 millió 100 ezer maszk és 100 ezer teszt érkezett Kínából Magyarországra pénteken - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Több mint hárommillió maszk érkezett Magyarországra

koronavirus.gov.hu

Szerdán két kamion és egy repülőgép érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra, ezek 3 millió 120 ezer maszkot, 2 millió kesztyűt és 164 lélegeztetőgépet hoztak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Kazahsztán 100 ezer maszkot adományozott Magyarországnak

koronavirus.gov.hu

Kazahsztán 100 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, így már a Türk Tanács négy tagállamától kapott az ország segítséget a koronavírus elleni küzdelemhez - adta hírül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Koronavírus - Szijjártó: 500 ezer maszk érkezik kedden Üzbegisztánból

MTI

Üzbegisztán 500 ezer maszkot küld Magyarországnak, az ezeket szállító repülőgép kedd este érkezik meg - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi online sajtótájékoztatóján.

Ötmillió maszk, 140 lélegeztetőgép és több mint 30 ezer izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából

koronavirus.gov.hu

Ötmillió maszk, száznegyven lélegeztetőgép és harmincezernél is több izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.