Manuálterápia téma

Mozgásszervi problémák kezelése Dorn-gerincterápiával

Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője

A mozgásszervi betegségek rehabilitációjában talán kevésbé ismert, ám ma már bárki számára elérhető módszerek egyike a Dorn-gerincterápia. Mit érdemes tudni erről a gyógytornászok és mozgásterapeuták által előszeretettel alkalmazott terápiás eljárásról?

Mozgásszervi problémák kezelése lágyrész-manuálterápiával, triggerpontoldással

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője

A mozgásszervi betegségek többségének rehabilitációjában természetesen mindig is az aktív mozgásé (gyógytorna, mozgásterápia) volt, és marad is a kulcsszerep, sok esetben érdemes azonban olyan egyéb gyógymódokat, eljárásokat is bevetnünk, amelyekkel jelentősen felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Ezek közül mutatjuk be cikkünkben a lágyrész-manuálterápiát és a triggerpontoldást.

Hogyan kezelhető a gerincfájdalom?

Calendula Intézet - Támogatott tartalom

A gerincbántalmak olykor alattomos betegségek, hiszen olyan tüneteket is produkálhatnak, mint a szédülés, a látászavar, a hangulat-ingadozás, a fokozott izzadás és a fáradékonyság. Ilyenkor meg sem fordul a fejünkben, hogy a panaszaink mögött csont- és porcrendellenesség állhat. A problémákról és azok kezelési lehetőségeiről a Calendula Intézet munkatársa, Molnár Zita beszélt. (x)

Szüntesse meg gerincfájdalmát!

Dr. Szkopincev Dmitrij Ivanovics - Támogatott tartalom

Napjaink egyik legaktuálisabb egészségügyi problémája a spondylosis. Már fiatal korban jelentkezhet, a 30 évesek között is előforduló rendellenesség. Gyógyítása komplex kezelést igényel. Hogyan kezelhető a fájdalom? Mit tehet, ha a betegség krónikussá válik? (x)