• Manuálterápia téma

    Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
    A mozgásszervi betegségek rehabilitációjában talán kevésbé ismert, ám ma már bárki számára elérhető módszerek egyike a Dorn-gerincterápia. Mit érdemes tudni erről a gyógytornászok és mozgásterapeuták által előszeretettel alkalmazott terápiás eljárásról?
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, Dorn-gerincterapeuta
    A mozgásszervi betegségek többségének rehabilitációjában természetesen mindig is az aktív mozgásé (gyógytorna, mozgásterápia) volt, és marad is a kulcsszerep, sok esetben érdemes azonban olyan egyéb gyógymódokat, eljárásokat is bevetnünk, amelyekkel jelentősen felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Ezek közül mutatjuk be cikkünkben a lágyrész-manuálterápiát és a triggerpontoldást.
    WEBBeteg
    A gerincbántalmak olykor alattomos betegségek, hiszen olyan tüneteket is produkálhatnak, mint a szédülés, a látászavar, a hangulat-ingadozás, a fokozott izzadás és a fáradékonyság. Ilyenkor meg sem fordul a fejünkben, hogy a panaszaink mögött csont- és porcrendellenesség állhat. A problémákról és azok kezelési lehetőségeiről a Calendula Intézet munkatársa, Molnár Zita beszélt. (x)
    Dr. Szkopincev Dmitrij Ivanovics
    Napjaink egyik legaktuálisabb egészségügyi problémája a spondylosis. Már fiatal korban jelentkezhet, a 30 évesek között is előforduló rendellenesség. Gyógyítása komplex kezelést igényel. Hogyan kezelhető a fájdalom? Mit tehet, ha a betegség krónikussá válik? (x)