Koronavírus mutáció téma

A jelenleg cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat

MTI

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn.

Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye az újabb mutánsok keletkezésének

MTI

Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye, hogy újabb koronavírus-mutánsok keletkezzenek - mondta Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel. Hozzátette, fenntartás nélkül kell alkalmazni a keleti vakcinákat, mert csak így lehet megfékezni a járvány harmadik hullámát.

Azonos mutációt hordozó hét koronavírus-variánst találtak

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az Egyesült Államokban most felismert mutációkról az amerikai tudósok egyelőre nem tudják, hogy vajon fertőzőképesebbé teszi-e a variánsokat a mutálódás, de közben tartanak attól, hogy igen, mert ez is előfordulhat. Aggódva figyelik, hogy miként terjednek náluk is az először az Egyesült Királyságban, majd a Dél-Afrikában azonosított változatok, miközben számos új, a hazai térségben kialakult, onnan származó variánst találnak.

Víruskutató: a mutációk elleni vakcinafejlesztésekre akár 2-3 hónap is elég lehet

MTI

A vakcinakutatások már a vírusmutációkra koncentrálnak, és egy új mutáció elleni vakcinafejlesztés akár 2-3 hónap alatt is megtörténhet - mondta Rusvai Miklós víruskutató pénteken.

Korábban nem ismert koronavírus-mutációt fedeztek fel Norvégiában

MTI

Megjelent Norvégiában is a koronavírus egy újabb mutációja, egyelőre nem tudni, hogy a B.1.525 jelű variáns fertőzőbb-e a korábbi változatoknál.

A koronavírus mesterien kavargatja génállománya elemeit

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Tudósok újabb tanulmányokban hívják fel a figyelmet arra, hogy a koronavírusok mennyire gyakran módosítják genetikai összetevőiket, ami a veszélyes variánsok megszaporodásához vezethet.

Országos tisztifőorvos: nő a napi új megbetegedések száma a brit vírusmutáns miatt

koronavirus.gov.hu

Nő a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, a növekedést feltehetően a vírus brit mutációjának magyarországi terjedése okozza - mondta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának.

Koronavírus - Uniós biztos: gyorsított eljárással engedélyeztetik a mutációk ellen kifejlesztett oltásokat

MTI

Gyorsított eljárással engedélyeztetik majd az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fokozottan fertőzőképes mutációi ellen kifejlesztett oltásokat az Európai Unióban - mondta az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa egy vasárnapi lapinterjúban.

Az új koronavírus brit variánsa nagyobb mennyiségben termelődik a fertőzöttek szervezetében

MTI

A koronavírus brit mutációja könnyebben képes az emberi sejtekhez kapcsolódni és nagyobb mennyiségben termelődik a fertőzöttek szervezetében, tehát több kórokozó ürül, ezért fertőzőbb - mondta Rusvai Miklós víruskutató szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Már Magyarországon is terjed a brit vírusmutáns, ezért is fontos az oltás

MTI

Már Magyarországon is elkezdődött a koronavírus brit mutációjának közösségi terjedése, ezért is fontos a védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.