Koronavírus gyógyszer téma

Az EMA listát tett közzé a koronavírus ellen engedélyezett készítményekről

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról és terápiás készítményekről a rendelkezésre álló készletek biztosítása érdekében - tájékoztatott az uniós gyógyszerügynökség szerdán.

Koronavírus - új antitest készítményt törzskönyveztek

AstraZeneca Kft.

Az AstraZeneca Evusheld nevű gyógyszere felhasználási engedélyt kapott a brit gyógyszerhatóságtól (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA).

Újabb COVID-gyógyszer bizonyította, hogy életmentő lehet

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Brit kutatók a koronavírus miatt megbetegedettek kezelésére újabb gyógyszer hatásosságát erősítették meg - adta hírül a BBC. A gyulladáscsökkentő hatóanyag (baricitinib) eredeti alkalmazási helye a reumatoid artritisz (RA) terápiája.

Koronavírus - újabb gyógyszer forgalmazását ajánlotta az EMA

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer gyógyszeripari vállalat Paxlovid nevű, szájon át szedhető, koronavírus ellen kifejlesztett gyógyszer feltételes forgalomba hozatali engedélyének megadását javasolja - közölte az uniós gyógyszerügynökség.

Az omikron partvonalon kívülre szoríthatja az antitestkészítményeket

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy két olyan standard készítmény, amelyet a fertőzés legyőzésében (és a kezdődő betegség kezelésére) mostanáig eredményesen használtak, esetleg nem működik az új koronavírus-variáns ellenében.

Újabb koronavírus elleni gyógyszer a láthatáron

MTI

Nyilvántartásba vette az orosz egészségügyi minisztérium a Mir-19 elnevezésű, a SARS-CoV-2 koronavírus okozta fertőzés elleni gyógyszert, amelyet az orosz Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség (FMBA) fejlesztett ki.

Két új tabletta is elérhetővé válhat a COVID ellen - A tesztelésen múlhat a sikerük

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A koronavírus okozta betegség kezelésére - az Egyesült Államokban akár még a 2021-es év zárulta előtt - hatásos szerhez juthatnak a SARS-CoV-2-infekció érintettjei, mindössze annyi erőfeszítés árán, hogy elsétálnak a legközelebbi gyógyszertárba. Azonban az idilli állapot eléréséhez sok esetben nehezen teljesíthetők a feltételek...

Koronavírus - Az EMA újabb gyógyszert javasol

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a RoActemra nevű gyulladáscsökkentő gyógyszer alkalmazásának uniós engedélyezését javasolja a súlyos koronavírus-fertőzésben szenvedő felnőtteknél - közölte az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű uniós ügynökség.

Covid - Újabb gyógyszerek engedélyezését javasolja az EMA

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére monoklonális antitesteket tartalmazó gyógyszerek, a Ronapreve, más néven casirivimab, vagy imdevimab, illetve a Regkirona, más néven regdanvimab európai uniós használatának engedélyezését javasolta.

A Merck kísérleti tablettájával elkerülhetőek lehetnek a COVID-19 legrosszabb következményei

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A gyógyszeripari óriáscég október 1-jei közlése szerint új gyógyszerük felére csökkenti a kórházba kerülés és az elhalálozás kockázatát azoknál a személyeknél, akik nemrégiben fertőződtek meg koronavírussal (5 napnál nem régebben jelentkeztek első tüneteik). Azt is bejelentették, hogy hamarosan globális használatba hozatali engedélyért folyamodnak az USA és más országok egészségügyi hatóságaihoz.