Koronavírus gyógyszer téma

Covid - Újabb gyógyszerek engedélyezését javasolja az EMA

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére monoklonális antitesteket tartalmazó gyógyszerek, a Ronapreve, más néven casirivimab, vagy imdevimab, illetve a Regkirona, más néven regdanvimab európai uniós használatának engedélyezését javasolta.

Koronavírus - a Semmelweis Egyetem is csatlakozik a nemzetközi szintű klinikai teszteléshez

Semmelweis Egyetem

Augusztus 23-ával a Semmelweis Egyetem is csatlakozik ahhoz a nemzetközi szintű klinikai vizsgálathoz, amelynek célja egy új, koronavírusos betegeknek adható, szájon át szedhető, vizsgálati fázisban lévő készítmény hatékonyságának igazolása. A vizsgálat az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján folyik majd dr. Merkely Béla rektor, klinikaigazgató vezetésével.

Koronavírus - Az EMA újabb gyógyszert értékel

MTI

A hágai székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) sajtóközleményében bejelentette, hogy megkezdte a tocilizumab hatóanyagú RoActemra gyulladáscsökkentő gyógyszer alkalmazásának értékelését súlyos koronavírusos eseteknél.

Koronavírus - Három új szert tesztelnek

MTI

Rövidesen megkezdi három, más betegségek ellen alkalmazott szer - az artesunat, az imatinib és az infliximab - Covid-19 elleni kezelésre való hatékonyságának klinikai tesztjét az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - jelentette be Genfben az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete.

Új koronavírus-gyógyszer: Biztató eredmények születtek

MTI

Biztató eredményeket hozott Görögországban egy izraeli gyógyszer, amelyet a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (COVID-19) ellen fejlesztettek ki.

Indul a COVID ellen ígéretesnek látszó izraeli gyógyszer görögországi próbája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Izrael COVID-19 elleni „precíziós” gyógyszere legyűri, visszafogja az immunrendszer túlreagálását, a citokin-vihart, ezáltal megakadályozza a betegség súlyos formájának kialakulását.

Koronavírus - újabb gyógyszer hatékonyságát vizsgálják

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a brit GlaxoSmithKline és az amerikai Vir Biotechnology vállalatok által közösen fejlesztett, Sotrovimab nevű, koronavírussal fertőzöttek kezelését célzó gyógyszer folyamatos felülvizsgálatát (rolling review) - közölte az uniós ügynökség pénteken.

Megkezdődött az Olumiant nevű gyógyszer koronavírus elleni hatékonyságának vizsgálata

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a baricitinib hatóanyagú, Olumiant nevű gyógyszer kiegészítő oxigénre szoruló, koronavírussal fertőzött betegek esetében tervezett kórházi alkalmazására irányuló kérelem értékelését - közölte az uniós ügynökség.

Év végére lehet gyógyszer a koronavírusra

portfolio.hu

Orrspray, tabletta vagy injekció formájában az év végére gyógyszer is lehet a koronavírus ellen – mondta Szlávik János infektológus, aki nem hiszi, hogy olyan irányba fordulnának a dolgok, hogy egy negyedik hullámmal számolni kellene az országban, csak a mutánsok okozhatnak meglepetéseket - adta hírül a portfolio.hu.

Favipiravir - Mit kell tudni róla és milyen esetekben alkalmazható?

Magyar Tudományos Akadémia

Mit kell tudni a gyógyszerről és milyen esetekben alkalmazható? Erről nyilatkozott a Magyar Tudományos Akadémiának Keserű György Miklós akadémikus, a Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetője.