Kopaszodás téma

Férfias típusú hajhullás férfiaknál - Jellemzők és kezelési lehetőségek

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-04-04 14:33
Androgén alopecia
A férfias típusú hajhullás (androgén alopecia) férfiak körében a hajhullás leggyakoribb típusa, de ritkán nőknél is előfordulhat. Körülbelül öt férfi közül négyet érint többé-kevésbé kifejezett formában. Oka a szőrtüszők férfi nemi hormonokkal szembeni genetikailag meghatározott túlérzékenysége.

Mi okozhat hajhullást?

Dermatica - 2022-03-27 22:03
A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Nőknél hormonális változások és stressz hatására is növekedhet a kihullott hajszálak mennyisége. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.

A vitaminhiány okozta hajhullás

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-03-12 17:36
Ha valakinek hullik a haja, természetes, hogy tudni akarja az okát. Ezek azonban nagyon különbözőek és sokrétűek lehetnek, éppen ezért sokszor nehéz kideríteni, mi áll a háttérben. A diagnózist bőrgyógyász állítja fel.

A férfias típusú hajhullás (androgén alopecia) okai férfiaknál

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-09-28 16:03
Androgén alopecia
Az androgén alopecia, azaz a férfias típusú hajhullás genetikailag meghatározott és hormonfüggő, általában a férfiakra jellemző, de ritkán nőknél is előfordulhat. Férfiaknál nagyon gyakori, körülbelül öt férfi közül négynél jelentkezik. Náluk a szőrtüszők férfi nemi hormonokkal (androgének) szembeni genetikailag meghatározott túlérzékenysége áll fenn.

Mitől hullik a hajam?

Oxygen Medical - Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus - 2021-09-12 11:36
Időről időre sokan tapasztalják a hajhullást, amely szerencsés esetben néhány hét vagy hónap alatt abbamarad, de akár tartósan is fennállhat. A jelenség hátterében számos tényező állhat, köztük akár hormonális eredetű is. A témáról dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus beszélt.

A hajhullás és kopaszodás lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita - 2021-07-28 22:05
Hajhullás
A hajhullás akkor tekinthető kóros mértékűnek - alopeciának - ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki. Napi 70-100 hajszál kihullása még normális. Ha a páciens ilyen problémával fordul orvoshoz, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy fésülködés vagy hajmosás során meg kell számolnia a kihullott hajszálakat.

A hajhullás okai

Hair Hungary Klinika - 2016-11-14 06:11
A hajhullás szót említvén valószínűleg mindenkiben egy negatív érzés kel életre, hiszen egy olyan problémáról beszélünk, amely nagyon sokakat érint, ezzel együtt igencsak kényes témát jelent férfiaknál és nőknél egyaránt, hiszen megjelenésünk egyik fő eleméről van szó. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mi okozhatja ezeket a nem várt folyamatokat?

Csodaszerek a világhálón: vége a hajhullásnak és az őszülésnek?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014-01-31 11:00
Terjed a világhálón, mint a vírus. Akárhová lépek, legyen az a közösségi oldal vagy egy hírportál kezdőlapja, mindenütt jelen van a termék reklámszövege. Azt hirdetik, hogy megtalálták a 100 százalékig természetes gyógymódot, ami véget vet a hajhullásnak és revitalizálja a hajgyökereket. Hihetünk az ilyen reklámszövegeknek? Valóban van mindenkinek ajánlható készítmény?

A férfiak kopaszodásának okai

Hair Hungary Klinika - 2013-12-07 17:12
A külsővel való foglalkozás általában a nőknél kerül szóba, azonban van egy jelenség a férfiak életében, mely igencsak érzékenyen érinti őket egytől-egyig. Ez nem más, mint a kopaszodásuk. Érthető, hogy a fiatalságot szimbolizáló dús haj ritkulása, valamint a haj vonalának fokozatos hátrahúzódása nagymértékben megviseli őket. Nézzük, mi áll a probléma hátterében.

Hajjaj, csomókban hullik a haj!

Dr. Rose Magánkórház - 2012-06-09 11:11
A hajhullás természetes jelenség – egy bizonyos szintig legalábbis, sőt, bizonyos évszakokban még fokozódhat is -, érthető módon azonban senki nem örül neki.
Amerikai kutatók megfejtették a férfiak kopaszodásának biológiai okát, jelentősen növelve ezzel egy olyan kezelés kidolgozásának a reményét, amely képes lesz megállítani, vagy akár visszafordítani a retteget folyamatot.

Hogyan működik a hajbeültetés?

Hair Hungary Klinika - 2012-02-13 13:11
Sokan hangoztatják, hogy belső értékeink a legfontosabbak, de hazudnánk, ha azt mondanánk, a külső nem is számít. Sőt! A kinézet és az első benyomás nagyon sokat árul el rólunk. Külsőnk egyik legfontosabb eleme hajviseletünk.

Őssejt-terápiával a kopaszodás ellen

Medipress - 2010-12-21 11:08
Német tudósoknak nemrég sikerült szőrtüszőket előállítaniuk őssejtekből, ezért a szakértők úgy gondolják, a kopaszság ellenszerének kifejlesztése sincs már messze.

A kopaszodás előnyös is lehet

MTI - 2010-03-18 09:06
Harmincadik életévére a férfiak 25-30 százaléka hullajtja el haját valamennyire, 50 éves korára pedig minden második alaposan megkopaszodik.

Felfedezték a kamaszkori kopaszság genetikai okát

Független Hírügynökség - 2009-01-05 09:35
Kínai tudósok feltárták a ritka, örökletes kamaszkori kopaszodás genetikai okát. A MUHH tünetekkel születő gyerekeknek nincs, vagy alig van hajuk, és a pubertáskor azt a keveset is végképp elveszítik.

Megtalálták a kopaszodásért felelős géneket

Független Hírügynökség - 2008-10-13 15:28
Egy nemzetközi kutatócsapat felfedezte, hogy a férfiak kopaszodásáért két gén lehet a hibás. A két génvariáns együtt hétszeresre fokozza a kopaszság kockázatát. A felfedezésről a Nature Genetics című brit tudományos lap on-line változatán vasárnap jelent meg cikk.

A dohányzás kopaszodást okozhat

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2008-06-08 12:48
Tudósok már régóta gyanítják, hogy a dohányzás összefüggésben áll a kopaszodással és a korai őszüléssel. A kapcsolatot nagyrészt a füstben található mérgeknek tulajdonították, melyek a hajhagymákat és a hormonokat károsítják - számolt be a közelmúltban a New York Times internetes oldala.

A hajtüsző klónozásával a kopaszság ellen

Független Hírügynökség - 2008-06-03 11:52
Hajképző sejtek klónozásával remélik örökre megoldani a kopaszság problémáját a brit Intercytex cég kutatói. Az eljárást még csak nagyon kevés páciensen próbálták ki, de 19-ből 11személy fején féléven belül új haj nőtt - olvasható a BBC brit közszolgálati tévé és rádió honlapján.

Megtalálták a kopaszodás genetikai kulcsát

Független Hírügynökség - 2008-02-25 09:03
Megtalálták az örökletes kopaszság két eltérő formájának genetikai okát. A Bonni Egyetem kutatói a nagyon ritka gyerekkori kopaszságnak, a Columbiai Egyetem tudósai pedig a haj gyapjasodásának genetikai hátterére derítettek fényt.

Hajhullás, magas pulzus, izzadás, rossz látás, labor eredmény

Orvos valaszol - Dr. Papos István - 2016-03-31 11:30
Jó Napot kívánok! Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba, miszerint okozhat-e a gyakori maszturbáció kopaszodást. Interneten böngészve rátaláltam pár oldalr, a ahol leírták, a következőket: részlet: /////////////////////////// Dr. Lee kutatásai

alopecia aerta

Orvos valaszol - Dr. Tóth Gyöngyi - 2014-04-10 16:52
Tavaly november óta van ez a betegségem és azóta kenem a fejem Alcipor Plusz ALPICORT oldattalazt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig lehet egyhuzamban kenni ezzel az oldattal a fejem. kell-e szünetet tartani és mennyi ideig, és addig kenhetem pl.

alopecia areata

Orvos valaszol - Dr. Tóth Gyöngyi - 2014-03-08 17:29
kb.6 hónapja alopeciás betegségem lett, azóta ápolom a hajamat Alpicort Plusz oldattal és Plus active speciális tisztitó hatásu fejbőrápoló samponnal, közben megrendeltem a Ful-fixet is és szedek Plantur 39 haj-aktiv kapszulát is kérdésem, hogy egysz

Mitől hullhat a hajam a fejem tetején?

Orvos valaszol - Dr. Stehlich Gábor - 2014-02-25 00:51
Már több mint 1 éve hullik a hajam, azt hittem javulni fog, de mégsem javult. magyarul kopaszodok szerintem. de tanácstalan vagyok. de még nem fordultam vele orvoshoz sem kérem segítsenek!

Fűrészpálma.

Orvos valaszol - Dr. Stehlich Gábor - 2014-02-19 00:36
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Idén télen sajnos láthatóan és tapintásra is érzékelhetően meggyérült a fejtető elülső részén a hajam, nem vészesen, de észrevehetően. Egészségesen élek, kevés hajam hull ki naponta a probléma az, hogy babahajszálakból ke