Hajhullás, magas pulzus, izzadás, rossz látás, labor eredmény

Jó Napot kívánok! Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba, miszerint okozhat-e a gyakori maszturbáció kopaszodást. Interneten böngészve rátaláltam pár oldalr, a ahol leírták, a következőket: részlet: /////////////////////////// Dr. Lee kutatásai alapján a prosztatában (és a szőr/haj tüszőkben) van egy enzim (5-alpha-reduktáz) amely a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná (ezentúl DHT) alakítja. Arra a megállapításra jutott, hogy a DHT erőteljesen stimulálja a prosztata sejtek proliferációját, azaz burjánzását, ezzel prosztata megnagyobbodást okozva. Ez a megnagyobbodás sajnos azt is magával hozza, hogy szűkül húgycső csatorna, mely vizelési zavarokhoz vezet. Egy messzebbre menő következtetése szerint pedig a jelentősen magas DHT szint a prosztata rák okozója! A dihidrotesztoszteron (DHT) egy androgén hormon, elsősorban a prosztatában szintetizálódik, a herékben, a hajtüszőkben és a mellékvese kéregben egy ún. 5 alpha reduktáz enzim munkája révén. Úgy képes termelődni, hogy csökkenti a tesztoszteron 4, 5 dupla-kötését. Szabad szemmel is jól látható, hogyan változik meg a a tesztoszteron molekulája és hogyan lesz belőle DHT: A DHT kb. 3-szor erősebb affinitása van az androgén receptorok felé, mint a tesztoszteronnak. És kb. 15-30-szor nagyobb affinitása a mellékvese által termelt egyéb androgén hormonokhoz képest! Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ennyivel erőszakosabban képes kapcsolódni az amúgy tesztoszteronnak fenntartott receptorokhoz a sejteken! Fontos látni, hogy amikor arról beszélünk, hogy a férfi tesztoszteronja dihidrotesztoszteronná alakul át, az azt jelenti, hogy túl alacsony lesz a tesztoszteron szintje és helyette túl magas a DHT szintje. Ez pedig egy kóros hormonális egyensúlytalanság alapja a férfi szervezetében és komoly egészségkárosodáshoz vezethet. forrás: http: //www.hormonharmonia.hu/ferfiak/tesztoszteron-es-atalakulasa ///////////////////////// Ennek fényében Ön szerint van összefüggés? Magamon régebben is észrevettem hogy gyakori a vizelési inger nálam, vagyis többször észreveszem, mikor kimegyek mosdóba, alig jön vizelet. Prosztata ultrahangon kb fél éve voltam, nem találtak elváltozást.

Dr. Papos István válasza kopaszodás témában

Nem okozhat.

Kérdés: 2016. március 31., 11:30; Megválaszolva: 2016. március 31., 18:26
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó