Hajhullás, magas pulzus, izzadás, rossz látás, labor eredmény

Jó Napot kívánok! Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba, miszerint okozhat-e a gyakori maszturbáció kopaszodást. Interneten böngészve rátaláltam pár oldalr, a ahol leírták, a következőket: részlet: /////////////////////////// Dr. Lee kutatásai alapján a prosztatában (és a szőr/haj tüszőkben) van egy enzim (5-alpha-reduktáz) amely a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná (ezentúl DHT) alakítja. Arra a megállapításra jutott, hogy a DHT erőteljesen stimulálja a prosztata sejtek proliferációját, azaz burjánzását, ezzel prosztata megnagyobbodást okozva. Ez a megnagyobbodás sajnos azt is magával hozza, hogy szűkül húgycső csatorna, mely vizelési zavarokhoz vezet. Egy messzebbre menő következtetése szerint pedig a jelentősen magas DHT szint a prosztata rák okozója! A dihidrotesztoszteron (DHT) egy androgén hormon, elsősorban a prosztatában szintetizálódik, a herékben, a hajtüszőkben és a mellékvese kéregben egy ún. 5 alpha reduktáz enzim munkája révén. Úgy képes termelődni, hogy csökkenti a tesztoszteron 4, 5 dupla-kötését. Szabad szemmel is jól látható, hogyan változik meg a a tesztoszteron molekulája és hogyan lesz belőle DHT: A DHT kb. 3-szor erősebb affinitása van az androgén receptorok felé, mint a tesztoszteronnak. És kb. 15-30-szor nagyobb affinitása a mellékvese által termelt egyéb androgén hormonokhoz képest! Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ennyivel erőszakosabban képes kapcsolódni az amúgy tesztoszteronnak fenntartott receptorokhoz a sejteken! Fontos látni, hogy amikor arról beszélünk, hogy a férfi tesztoszteronja dihidrotesztoszteronná alakul át, az azt jelenti, hogy túl alacsony lesz a tesztoszteron szintje és helyette túl magas a DHT szintje. Ez pedig egy kóros hormonális egyensúlytalanság alapja a férfi szervezetében és komoly egészségkárosodáshoz vezethet. Ennek fényében Ön szerint van összefüggés? Magamon régebben is észrevettem hogy gyakori a vizelési inger nálam, vagyis többször észreveszem, mikor kimegyek mosdóba, alig jön vizelet. Prosztata ultrahangon kb fél éve voltam, nem találtak elváltozást.

Dr. Papos István válasza kopaszodás témában

Kedves Kérdező!

Nem okozhat.

Kérdés: 2016. március 31., 11:30 ;Megválaszolva: 2016. március 31., 18:26
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom