Kanyarójárvány téma

Aggasztó mértéket öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban

MTI

Aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban, a növekedés több mint 74 százaléka tíz országban mutatható ki, és több olyan országban jelent meg újra a járvány, amelyet korábban kanyarómentesnek nyilvánítottak - figyelmeztet legutóbbi jelentésében az UNICEF.

Kanyaró - Újabb halálos áldozat Ukrajnában

MTI

Tovább nőtt a kanyaró halálos áldozatainak száma Ukrajnában: egy nyolcéves gyermek halt bele a fertőzésbe az ország déli részében lévő Mikolajiv megyében.

Magyarországon nincs kanyarójárvány

MTI

Hazánkban nincs járvány - szögezte le a Dél-Pesti Centrumkórház. Tájékoztatásuk szerint valóban ápoltak bizonyítottan kanyarós beteget Budapesten, de - mint kiemelték - az egy elszigetelt eset.

Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

MTI

Az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében.

Kanyarójárvány - Romániában 38-ra nőtt a halálos áldozatok száma

MTI

Kanyaróban halt meg Romániában egy 2 éves gyermek Suceava megyében, így a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett.

Tanácsok, ha kanyarójárvány által érintett területre utazik

Országos Epidemiológiai Központ

Az elmúlt években Európa több országában is jelentettek kanyarójárványokat, de mivel ezek nem közvetlen szomszédságban voltak hazánkkal, kevésbé keltették fel a közvélemény és a járványügyi szakemberek érdeklődését.

Kanyaró - Válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit gyermekgyógyász

Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket kanyarótémában. Tünetek, lappangási idő, komplikációk, megelőzés.

Kanyaró - 52-re emelkedett a gyanús esetek száma

MTI

Ötvenkettőre emelkedett a kanyarógyanús esetek száma az országban, és közülük 15 esetben igazolták is a betegséget - számolt be az Országos Epidemiológiai Központ főigazgató-főorvosa budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanyaró - Romániába indul? Készüljön fel

MTI

A Romániában kialakult kanyarójárvány veszélyeire figyelmeztette az országba induló magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata csütörtökön közzétett tájékoztatásában.

Kanyaró: Megbetegedések Magyarországon

ÁNTSZ

Az országos tisztifőorvos bejelentése laboratóriumi vizsgálattal megerősített magyarországi kanyarójárványról.