• időskori izomsorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm, mamámnak a bal felső karján horpadás van, és zsibbad az egész karja. Szakrendelésen volt, sajnos én nem voltam benn, így nem tudom az orvos pontos diagnózisát, de az izom sorvadását mondta, és 10 alkalmas ultrahangos kezelést ( ez lenne a fizikoterápia? ) írtak elő. Pacemakere van, remélhetőleg ezt is figyelembe vették. A kérdésem az lenne ( ha esetleg nem jár ultrahangra) mit lehet otthon tenni azért, hogy javuljon. Bioptron lámpánk van.

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsorvadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valójában az izomsorvadásra jobb hatású lenne az elektromos kezelés, de azt Ön nem kaphat a pacemaker miatt. Gyógysresen nem igazán befolyásolható ez a folyamat, inkább a kitartóan végzett gyógytorna lehet még alkalmas arra, hogy valamennyire visszanyerje az izomerejét!


        Kérdés: 2010-03-14 17:39:20; Megválaszolva: 2010. március 14., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: