• Izomsorvadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Január óta tartó izomlázszerű érzés van a comjaimban és folyamatosan véknyulnak,a fejemben nyomásérzés van,szédülök derék és hátfájásom van.Voltam laborban de,ott minden rendben volt a vasszint kivételével mert az a duplája volt a megengedettnek.Kédeztem a Háziorvosomtól ez mitől lehet?Azt válaszolt hogy,ne igyak vörösbort és lehet pontatlan mérés is.Jártam neurológián is de,ott nem láttak semmi eltérést de 1hónapos polivitaminkúrát javasoltak.Kaptam 60szemes neuromultivitot és magne b6-ot de semmi változás.Már harmadszor jártam a neurológián mondtam hogy semmi javulást nem tapasztalok.Kaptam beutalókat gerincröntgenre és ct-re és SM gyanúval MRI vizsgálatra ami csak július végén lesz.A röntgen és a ct eredmények már megvannak.Közölték velem hogy olyan meszes a gerincem mintha 20évvel idősebb lennék.Kérdeztem hogy attól lehetnek izomlázszerű érzéseim a combjaimban és attól vékonyodhatnak e és lehet e attól a szédülés?Nem kaptam csak azt a választ hogy meg kell várni az MRI eredményt. Kérdésem az lenne hogy,lehet e tényleg SM vgy valami más izombetegség?És van erre vagy ezekre a betegségekre valami kezelés? Válaszát előlre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomsorvadás témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom a neurológián milyen vizsgálatai voltak azokon kívül, amiket itt leírt. A laborban volt e nézve kreatin kináz? Izomlázszerű érzés esetén elsősorban valamilyen izombetegség gyanúja merül fel, emiatt EMG (electromyographia) elvégzését szoktuk javasolni. Az SM véleményem szerint ezek alapján a tünetek alapján nem valószínű, de mivel nem vizsgáltam, biztosat nem tudok mondani, lehet, hogy a kolléga a vizsgálata során egyéb tüentet is észlelt, ami felkeltette SM gyanúját. Várja meg az MR eredményét esetleg addig vesse fel ezt a lehetőséget, amit írtam.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 01., 22:58; Megválaszolva: 2011. június 03., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés