Hurutos köhögés téma

Hurutoldó gyógynövények és azokat tartalmazó készítmények

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-24 17:33
A hurutos köhögéses panaszok enyhítésére számos, gyógyszerészek által is ajánlott gyógynövény, illetve azokat tartalmazó gyógyszer, hagyományos növényi gyógyszer és gyógyhatású készítmény áll rendelkezésünkre.

A száraz köhögés gyógynövényei

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-21 13:03
A száraz köhögésre alkalmazott gyógynövények csillapítják a köhögési ingert, enyhítik a rekedtséget, bevonva a nyálkahártyát megakadályozzák a további irritációt, így a nyálkahártya gyorsabban regenerálódik.

A hurutos köhögés gyógyszeres kezelése: nyákoldók, hurutoldók

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-15 18:03
A hurutos (más néven: produktív) köhögés jelentős váladékképződéssel jár. A felköhögött váladékban gyulladást okozó baktériumok és vírusok is megtalálhatók, így a hörgők váladéktermelése és a képződő nyáknak a légutakból való távozása a légzőrendszer természetes öntisztulása. Ezt a folyamatot különböző gyógyszerekkel is segíthetjük.

Mit árul el a köhögés jellege?

WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-10-15 07:00
A köhögés a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a köhögés hosszabb ideig fennáll, az okát ki kell vizsgálni. Az okok meghatározásához az egyik legtöbb információt a köhögés jellemzőinek ismerete nyújtja.

A mellkasbedörzsölők jótékony hatásai

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2022-02-09 20:33
A mellkasbedörzsölők hurutos köhögéssel járó megbetegedések kezelésére alkalmas kenőcsök, melyek hatóanyagai különböző fajta illóolajok és gyógynövénykivonatok. Illóolaj-tartalmuknál fogva inhalációs céllal is használhatóak, de legfőbb alkalmazási területük a hát és a mellkas bedörzsölése. Olyan illóolajokat tartalmaznak ugyanis, melyek a légutak átjárhatóságát segítik.

A köhögés kezelése gyermekeknél

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021-12-15 14:33
A gyermekorvosi rendelőkben megfordulók több mint 50 százaléka panaszkodik köhögésre a hideg idő beköszöntével. Ez a sokszor egyszerű tünet nagyon megnehezíti mind a gyermekek, mind a szüleik nappalait, éjszakáit. Fontos, hogy utánajárjunk, mi okozza a köhögést, hiszen számos betegség tünete lehet, illetve környezeti hatás is kiválthatja.

A hurutos köhögés és kezelése

WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész - 2020-10-19 11:03
A köhögés a szervezet öröklött, feltétlen reflexe, melynek célja a légutakban lévő anyagok eltávolítása. Mikor beszélünk hurutos köhögésről? Mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?

Hörghurut - Mik a tünetei? Mi a teendő?

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos - 2020-01-18 15:05
Az alsó légúti gyulladások között a heveny hörghurut a leggyakoribb megbetegedés. Főleg a késő őszi, téli, kora tavaszi időszakra jellemző az esetek megszaporodása. A krónikus, hörgőszűkülettel járó hörghurut, a COPD tüneteinek súlyosbodása szintén ebben az időszakban gyakoribb.

Krónikus hurutos köhögés

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2011-04-27 09:40
Tisztelt Doktornő/Úr! Unokahugom Írországban él. Kb. egy éve kezdődött rohamokban jelentkező, váladéktermeléssel járó hurutos köhögése. Többször kapott antibiotikumot, és nyákoldó, köptetőt, de nem múlik el neki. Ha hazajönnek Magyarországra, akko

Hurutos köhögés

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2010-10-28 18:05
Tisztelt DrNő/Úr! Segitséget szeretnék kérni Önöktöl, a lányom 3 éves és nagyon sokszor hurutos köhögése van, jelenleg pár napja éjjel köhög, hirtelen fellépö köhögés, majd reggel is rájön. Más tünete nincs, nem folyik az orra, nem lázas. Adom neki

Mi lehet a baj? Tüdőrák lehetséges?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-11-20 13:38
Édesanyám 25 éve rendszeresen dohányzik, és mostanában minden reggel arra kelek, hogy nagyon hangosan krákog, de csak reggelenként, 2 hónapja megfázott és azóta folyamatosan, de más tünete nincs. Tüdőrák lehetséges? (vagy az sokkal komolyabb tünete

6 hónapos fiúgyermek

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-04-17 10:13
Tiszttelt doktorúr! Gyermekem közel 8-hete hurutosan köhög, sűrű váladékos az orra. Orvosunk Zinnattal és Spiropentel kezeli de nem javult. Többször kértük más gyógyszerek felírására de nem tette meg. Érdeklődnék, hogy ön mien kezelést, gyószert j