• 6 hete tartó hurutos köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő, doktor úr! Március eleje óta jelentkeztek tüneteim: hurutos köhögés, fehér, nagymennyiségű köpetürítéssel, idönkénti 37,4 hőemelkedéssel. Azóta nincs olyan este, hogy ne ébrednék köhögésre. Ilyenkor furcsa sípoló hang is kíséri légzésemet. Kezdetben Mixtura pektoralist, majd Ambroxol Tevát javasolt orvosom. A közben kialakult járvány miatt telefonon a harmadik féle antibiotikumot írta fel orvosom. A múlt héten elkészített tüdőröntgenem lelete negatatív lett. Nagyon aggódom, miért nem gyógyulok meg? Nem lesz bajom a sok antibiotikum miatt? Kihez forduljak ebben a helyzetben? Remélem, van mód a mielőbbi gyógyulásomra.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a elhúzódó köhögés témában

        Kedves Kérdező! Légúti fertőzést követően gyakran találkozunk elhúzódó köhögéssel és köpetürítéssel ,különösen, ha dohányosról van szó. Antibiotikus kezelésre már nincs szükség. Hörgőtágító adása megkísérelhető,ezt beszélje meg háziorvosával. Amennyiben tünetei nem múlnak tüdőgyógyászati vizsgálat javasolt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 24., 03:17; Megválaszolva: 2020. április 25., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos