Hasnyálmirigyrák téma

Steve Jobs: A neuroendokrin hasnyálmirigyrák

WEBBeteg/MTI

Elhunyt Steve Jobs, az Apple alapítója - közölte szerdán az infokommunikációs hardvercég. Steve Jobs 1955. február 24-én született a kaliforniai Cupertinóban, az Apple leendő fellegvárában. Jobs neuroendokrin hasnyálmirigy daganatban szenvedett.

Hasnyálmirigy-daganat: Évtizedekig fejlődik!

MTI

A hasnyálmirigy rákja lassan növekszik, akár évtizedek alatt, ami esélyt ad korai felfedezésére és gyógyítására - közölték szerdán amerikai és brit kutatók. Az eredmények szerint az egyik leggyakrabban halállal végződő daganatos betegség azért öl olyan nagy arányban, mert egészen előrehaladott állapotáig nem okoz tüneteket.

Hasnyálmirigydaganat - Újabb rizikófaktor!

MTI

A túlsúly helye is befolyásolja a hasnyálmirigyrák kockázatát, különösen a nők esetében magasabb a rizikó azoknál, akiknek súlytöbblete derekuk körül jelenik meg.

Patrick Swayze betegsége - Minden a hasnyálmirigyrákról

Független Hírügynökség

Orvosai tavaly diagnosztizálták nála a betegséget. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast című új televíziós krimisorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni feleségével közösen, de ennek elkészülését már nem érhette meg.

A hasnyálmirigydaganat újabb kockázati tényezője

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A vörös húsban és a tejtermékekben gazdag étrend növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát – állítja egy amerikai tanulmány.

A túlsütött hús növeli a rák kockázatát

MTI

Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen túlsütött vörös húst fogyasztanak, 60 százalékkal magasabb a hasnyálmirigyrák kockázata - állítják egyesült államokbeli kutatók, akik vizsgálataikról az Amerikai Rákkutató Szövetség denveri kongresszusán számoltak be.

Az aktív életmód jó a rák megelőzésére

Független Hírügynökség

A fizikailag aktívabb embereknél kevesebb az esély a rákos megbetegedések kialakulására, mint a sokat ülőknél, jelentették ki japán tudósok csütörtökon. A kutatáshoz 80 ezer 45 és 74 év közötti férfit és nőt vizsgáltak meg.

60%-os biztonságú biopszia

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

A feleségem kismedencei CT-jén állt: A pancreas farki részénél 4 cm nagyságú, szabálytalan alakú, a kontrasztanyagot finoman inhomogénen halmozó szabálytalan alakú terime figyelhető meg, mely szorosan hozzáfekszik

Hasnyálmirígy rák áttéttel

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás

Jó napot kívánok! Az apukámról lenne szó.November végén kiderült, hogy hasnyálmirígy rákja van (áttétes) .Nem lehet operálni. Az orvos azt mondta legutóbb, hogy már csak a morfium ínjekció az ami a legerősebb a fájdalmaira.Próbáltam utánna olvasni,

Hasnyálmirigyrák? - Mennyi időn belül célszerű a műtétet elvégezni?

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Tisztelt dr. Laki András! Gyors válaszát (04.03. 21: 40) nagyon köszönöm. Jól látta tévedésem, a nyirokmirigyrák helyett hasnyálmirigyrákot akartam írni. A CT-t leletező orvosnak a lelet végén lévő orvosi véleménye erre vonatkozólag: A