Haj téma

Az idő, a tempó sok mindenben döntő szerepet kap

Több mint TestŐr

Manapság sokszor azt sem tudja az ember, hogy holnap mit csinál, nem hogy két hét múlva. Így az időpontkérésre egyre kevesebben tartanak igényt, hiszen van, hogy óráról órára változik a napirendjük. Ma már a fodrászatokban is alkalmazkodnak ehhez a felgyorsult életvitelhez, így sok helyen lehetőség van arra, hogy azonnali frizuraigazítást, vágást, festést vegyen igénybe a vendég. Ami jól jöhet egy gyorsan jött állásinterjú vagy egy fontos találkozó előtt.

Nem csak a parókával álcázható a hajritkulás

Több mint TestŐr

Sok férfinak és nőnek jelent problémát a hajritkulás. Ez a jelenség van, hogy időszakos, átmeneti állapot és a probléma gyökerét megszüntetve visszanőnek a hajszálak, de van, hogy nem visszafordítható a folyamat. Vannak már olyan készítmények, amik apróra őrölt, megfestett gyapotszálakkal a meglévő hajszálra felvíve vizuálisan orvosolják a problémát. Így újra magabiztos lehet az is, aki már elszokott a tökéletes frizura viselésétől.

Innovációk a professzionális hajápolásban

Több mint TestŐr

Nemcsak a hajápoló szereknél fontos ma már az összetevők tápláló hatása. Míg régen a hajfestékeknél többnyire csak az elért szín volt a szempont, ma a professzionális szereknél arra is figyelnek, hogy ápolják és védjék is a hajat. A szalonminőség az otthoni használatra is beszerezhető már, így a mindennapi ápolással, formázással megőrizhető a haj egészsége.

Változó világ - változó szokások

Több mint TestŐr

Míg korábban a fodrászatokba csakis bejelentkezve lehetett menni, a felgyorsult világ új igényeket és új trendeket hozott. Az emberek legtöbbször nem tudják, hogy hol lesznek és mit csinálnak két hét múlva, így az igény a fodrászokat is változásra sarkallta. Ma már vannak olyan szalonok, ahova csak úgy beeshet az ember és minimális várakozással el is készítik a frizuráját.

Enzimpótlás az őszülés ellen

Több mint TestŐr

Az öregedés beindulásával testi és lelki tünetek is jelentkeznek. Egyeseknél már az őszülés is lelki krízist okoz, pedig enzimpótlással megállítható lehet az őszülés folyamata.

A haj természetes színét enzimpótlással óvhatjuk

Több mint TestŐr

Amíg a szervezetben megfelelő mennyiségben van jelen a kataláz enzim, addig a fejbőrön jelen lévő hidrogén-peroxid fehérítő hatása nem tud érvényesülni, mert ez az enzim egyensúlyban tartja. Idővel csökken a szervezetben a kataláz jelenléte, így az őszülési folyamat beindul.

Nem csak a haj őszülésének a folyamata fordítható vissza

Több mint TestŐr

Az őszülés az öregedési folyamat része. A bőr, a hajszálak, a szőrszálak az oxidációs folyamat eredményeként a színpigmentekből is veszítenek. A testben megtalálható legerősebb antioxidáns enzim a kataláz, aminek pótlásával ez az oxidációs folyamat megállítható és visszafordítható.

Mitől rugalmatlan az ősz haj?

Több mint TestŐr

A kor előrehaladtával a hajhagymákban a melanintermelés csökken, majd leáll. A melanin színpigment nemcsak a színét adja a hajnak, de rugalmasságához, tartásához és fényéhez is hozzátesz. A kataláz enzim csökkenésével a fejbőrön található hidrogén-peroxid felelős a haj kifehéredéséért. Amíg jelen van a kataláz, lebontja a hidrogén-peroxidot, ezért fontos idővel ennek az enzimnek a pótlása.

Milyen megoldással lehet védekezni az őszülés ellen?

Több mint TestŐr

Ha a kataláz enzim hiánya miatt alakul ki az őszülés, elsődleges szempont az enzim pótlása, amivel a hidrogén-peroxidot egyensúlyban lehet tartani. Ugyanis ez felel a hajhagymákban termelődő melanin kifehérítéséért.

Miért őszül a haj?

Több mint TestŐr

A fejbőrön megtalálható a hidrogén-peroxid, amit ha a kataláz enzim nem semlegesít, akkor az reakcióba lép a hajhagymákkal és gátolja a melanintermelést. Sajnos idővel a kataláz enzim csökken a szervezetben, de pótlással visszafordítható a folyamat.