Haj téma

Az idő, a tempó sok mindenben döntő szerepet kap

Több mint TestŐr
2018-10-10 15:42

Manapság sokszor azt sem tudja az ember, hogy holnap mit csinál, nem hogy két hét múlva. Így az időpontkérésre egyre kevesebben tartanak igényt, hiszen van, hogy óráról órára változik a napirendjük. Ma már a fodrászatokban is alkalmazkodnak ehhez a felgyorsult életvitelhez, így sok helyen lehetőség van arra, hogy azonnali frizuraigazítást, vágást, festést vegyen igénybe a vendég. Ami jól jöhet egy gyorsan jött állásinterjú vagy egy fontos találkozó előtt.

Nem csak a parókával álcázható a hajritkulás

Több mint TestŐr
2018-09-06 15:43

Sok férfinak és nőnek jelent problémát a hajritkulás. Ez a jelenség van, hogy időszakos, átmeneti állapot és a probléma gyökerét megszüntetve visszanőnek a hajszálak, de van, hogy nem visszafordítható a folyamat. Vannak már olyan készítmények, amik apróra őrölt, megfestett gyapotszálakkal a meglévő hajszálra felvíve vizuálisan orvosolják a problémát. Így újra magabiztos lehet az is, aki már elszokott a tökéletes frizura viselésétől.

Innovációk a professzionális hajápolásban

Több mint TestŐr
2018-07-18 14:16

Nemcsak a hajápoló szereknél fontos ma már az összetevők tápláló hatása. Míg régen a hajfestékeknél többnyire csak az elért szín volt a szempont, ma a professzionális szereknél arra is figyelnek, hogy ápolják és védjék is a hajat. A szalonminőség az otthoni használatra is beszerezhető már, így a mindennapi ápolással, formázással megőrizhető a haj egészsége.

Változó világ - változó szokások

Több mint TestŐr
2018-07-18 14:01

Míg korábban a fodrászatokba csakis bejelentkezve lehetett menni, a felgyorsult világ új igényeket és új trendeket hozott. Az emberek legtöbbször nem tudják, hogy hol lesznek és mit csinálnak két hét múlva, így az igény a fodrászokat is változásra sarkallta. Ma már vannak olyan szalonok, ahova csak úgy beeshet az ember és minimális várakozással el is készítik a frizuráját.

Enzimpótlás az őszülés ellen

Több mint TestŐr
2018-06-19 15:28

Az öregedés beindulásával testi és lelki tünetek is jelentkeznek. Egyeseknél már az őszülés is lelki krízist okoz, pedig enzimpótlással megállítható lehet az őszülés folyamata.

A haj természetes színét enzimpótlással óvhatjuk

Több mint TestŐr
2018-06-19 14:10

Amíg a szervezetben megfelelő mennyiségben van jelen a kataláz enzim, addig a fejbőrön jelen lévő hidrogén-peroxid fehérítő hatása nem tud érvényesülni, mert ez az enzim egyensúlyban tartja. Idővel csökken a szervezetben a kataláz jelenléte, így az őszülési folyamat beindul.

Nem csak a haj őszülésének a folyamata fordítható vissza

Több mint TestŐr
2018-06-12 15:18

Az őszülés az öregedési folyamat része. A bőr, a hajszálak, a szőrszálak az oxidációs folyamat eredményeként a színpigmentekből is veszítenek. A testben megtalálható legerősebb antioxidáns enzim a kataláz, aminek pótlásával ez az oxidációs folyamat megállítható és visszafordítható.

Mitől rugalmatlan az ősz haj?

Több mint TestŐr
2018-05-15 12:01

A kor előrehaladtával a hajhagymákban a melanintermelés csökken, majd leáll. A melanin színpigment nemcsak a színét adja a hajnak, de rugalmasságához, tartásához és fényéhez is hozzátesz. A kataláz enzim csökkenésével a fejbőrön található hidrogén-peroxid felelős a haj kifehéredéséért. Amíg jelen van a kataláz, lebontja a hidrogén-peroxidot, ezért fontos idővel ennek az enzimnek a pótlása.

Milyen megoldással lehet védekezni az őszülés ellen?

Több mint TestŐr
2018-05-07 13:45

Ha a kataláz enzim hiánya miatt alakul ki az őszülés, elsődleges szempont az enzim pótlása, amivel a hidrogén-peroxidot egyensúlyban lehet tartani. Ugyanis ez felel a hajhagymákban termelődő melanin kifehérítéséért.

Miért őszül a haj?

Több mint TestŐr
2018-05-02 11:26

A fejbőrön megtalálható a hidrogén-peroxid, amit ha a kataláz enzim nem semlegesít, akkor az reakcióba lép a hajhagymákkal és gátolja a melanintermelést. Sajnos idővel a kataláz enzim csökken a szervezetben, de pótlással visszafordítható a folyamat.