Húskészítmények téma

Gyakran fogyasztott húskészítmények - Ezeket jó, ha tudja!

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Étrendünkben fontos szerepet töltenek be a húsok és a húskészítmények, az egészséges táplálkozás részeként naponta ajánlott sovány termékeket fogyasztani. Hazánkban a legkedveltebb húskészítmények az alábbiak: sonka, párizsi, szalámi, kolbász, virsli, krinolin, szafaládé.

A bio-tartású állatok húsa egészségesebb

Több mint TestŐr

Azoknak az állatoknak a húsa, amiket szabad-tartásban, vagy bio-tartásban nevelnek, nem tartalmaz sem növekedést elősegítő hormonokat, sem pedig stresszhormonokat. Ez a lényege a boldog állattartásnak. Ilyenkor az állatok húsa értékesebb, így a belőlük készített étel is jobb minőségű tápláléknak felel meg.